Je partnerský vzťah o tom, že by ŽIADNY problém na vyriešenie medzi partnermi nikdy nenastal, alebo o tom, že partneri silnia a sa posúvajú stále bližšie a bližšie k sebe samým a tým aj k sebe navzájom vďaka životným skúškam a skúsenostiam?

Osobne partnerstvá vidím ako zrkadlenia našich vzájomných presvedčení, podvedomých programov (či už zvedomených alebo ešte nie) a vzorcov. Dlho túto súvislosť a učenie nevnímame. Žijeme mimo vesmírnych zákonov, až kým nepríde tá žena/ten muž, pri ktorom to už ďalej žiť NEMôŽEME. Ona/on nám to proste už neumožní. Ona/on nás už prekukol a sa nemôžeme ďalej skrývať. Ona/on už vie, podľa akého vzorca by sme najradšej fungovali aj naďalej, no my tiež vieme, že pri tejto žene/tomto mužovi nám toto chovanie sa už neprejde.
Niekedy ešte ale sme až tak uzavretí potrebnej zmene, že budeme skúšať a urobíme všetko za to, aby sme v našich programoch, žitých do tej chvíle naplno, ostať mohli. Ak sa nám to nakoniec nepodarí a sme nielen zúfalí, ale až unavení z toho skúšania ostať pri tých našich známych nastaveniach, radšej z toho vzťahu utečieme. Uzavrieme sa voči nevyhnutným zmenám a hľadáme iný, „pokojný“ vzťah, kde si môžeme konečne vydýchnuť a sa vyplakať na ramene toho druhého, ktorý nás pochopí a podporí. Táto súhra a zdané súznenie by nám ukazovalo a ako keby aj dokazovalo to, po čom sme tak veľmi predtým priahli: predsa je možný vzťah bez konfliktov, riešení hĺbok a búraní rôznych našich presvedčení. Nastane fáza komfortu.

Ale poďme ešte na chvíľu späť teda do vzťahu plný výziev, kde sa naše vedomie na začiatku až v euforickom stave ocitne. Cíti, že došiel. Došiel tam, kde stále byť túžil. Kde jeho duša konečne žije. Jeho srdce ožíva a jeho fyzické bytie dostáva zmysel tu na Zemi existovať. 

Tento vzťah je iný.

Tu nie je pardon. Zrazu si človek začína uvedomovať potrebu vložiť sem všetky jeho schopnosti, energiu aj čas, aby sa úroveň bytia udržala na vyššom stupni bytia. Tu už nie je možnosť ostať tam, kde sme predtým tak pohodlne žili a kde by nám aj naďalej bolo jednoduchšie pretrvávať. Tu už makať treba. Naučiť sa spolupracovať, pomáhať si, dbať o toho druhého, vykročiť na sebaspoznávaciu cestu a neusínať na babieroch.

Často je to problém, ktorý partneri neprekonajú. Nechcú sa vzdať svojich zvykov, ego im nedovolí vystúpiť z toho komfortu, mimo ktorého ten svet je pre nich zatiaľ neprebádaný, vzdialený, aj keď pocitovo tak blízky. Je ťažké sa náhle naučiť žiť INAK – otvárať sa zodpovedne k samému sebe,  zároveň k blízkosti duše toho druhého. Všetky doterajšie nastavenia ako keby prestávali fungovať. Skúšajú ich používať, no oni svoju existenciu ako keby stratili. Partner nenaskakuje na tú ich podvedomú manipuláciu. Ten nátlak, ktorý cítia obidvaja z druhej strany, je až príliš silný na nich. Ich egá sa vzoprú a nepustia z doterajších presvedčení. Strašne ťažká fáza, keďže obidvaja jasne cítia, že tu táto cesta už nevedie, ale zvyky a strach z opustenia známeho správania sa je najčastejšie silnejší, než transformácia mysle. Preto, keď sa partnerom nepodarí zladiť sa prekonaním ich doterajších vzorcov správania, odchádzajú od seba.

Je to štádium strachu z vedomého bytia.

Je to štádium, kde sa ešte bojíme tej neznámej (ne)istoty, ktorá by mohla nastať, kebyže sme si uvedomili, čo v hĺbke našej duši už jasne vnímame (ale sa tomu zatiaľ radšej z bezpečnostných dôvodov ostať v tom známom, sa nepriznáme). Môžeme si buď začať navzájom pomáhať, alebo, čo je veľmi časté: tu sa partneri rozchádzajú, k čomu nachádzajú „perfektné“ dôvody – mysel funguje na sto percent, srdce sa vypína. K rozchodu majú logické argumenty a sa presviedčajú, že to, čo konajú, robia správne. Deje sa to ale „len“ preto, aby sa ochránili, aby nemuseli vystúpiť z tej komfortnej a dobre známej zóny, kde doteraz s ostatnými partnermi žiť „kľudne“ mohli. Samozrejme zo svojho diskomfortu obviňujú toho druhého. Chcú ho zmeniť na svoj obraz, aby sa nemuseli zmeniť oni.

Keďže zmena nijak nenastane, zo vzťahu radšej utečú. Sú nielenže unavení, ale až preťažení z tých neustálych nátlakov, preto sa zrazu „z ničoho nič“ môžu ocitnúť v náručí „chápavej“ a „milujúcej“ ženy-milenky či „citlivého“ muža, ktorá/ý im konečne to ich pohodlie neskomplikuje. Môže sa zdať, že po takej dlhej a ťažkej dobe našli spriaznenú dušu.

A budú mať úplnú pravdu.

Spriaznená duša je človek, pri ktorom sa cítime komfortne, žije sa nám dobre, no nič divokejšie (možno okrem fyzického sexu na začiatku) neudeje. Takýto vzťah je len plytkou vodou, do ktorej sa nedá ponoriť. Kde je všetko tak vlažne celkom dobré. Kde si nevšimneme, keď nie sme ozaj otvorení a obozretí vnímaniu skutočnosti, že nám plynú mesiace a roky, ale v skutočnosti sa nikam tak naozaj neposúvame, nič zvláštneho sa neudeje a aj sex začína byť vlažný a taký…. bezživotný. Začíname sa tu nudiť.

Vtedy si môžeme uvedomiť, že síce ten predošlý vzťah bol o otváraní sa stále viac a viac k sebe a sme to nedávali, ale možnosti nášho vývoja aj rastu vzťahu ako takého boli obrovské. Chýba nám život. Klesli sme do každodennej rutiny, odkiaľ (vidíme, že) v podstate východisko ani nie je. Jedine odchod s láskyplným poďakovaním sa za to, že sme sa mohli na chvíľu uvoľniť a si uvedomiť, čo nám predsa len veľmi chýba.

V tejto chvíli si človek uvedomí, akú veľkú chybu spravil vo vzťahu, odkiaľ utiekol do pohodlnosti svojho ega. Uvedomí si, že sa stačilo iba uvidieť. Že iba to, čo partneri od sebe navzájom pýtali, aby sa vzťah dostal na vyššiu vibráciu, mali vnímať a postupne spraviť. Neboli tam žiadne obrovitánske výzvy, len to, čo obidvaja zvládnuť kľudne mohli vzdaním sa nadvlády svojich eg. Stačilo len ísť do pokory. Toľko bolo potrebné, nič viac.

Tá láska, ktorú obidvaja cítili vo svojich dušiach, tam stále je. Ona nikam nezmizne. Ona sa môže ako keby sa na chvíľu stať neviditeľným cez zahmlenú myseľ, no keď tam raz bola, aj ostane.

Je na nich, či sa v tejto ďalšej fáze vzťahu stretnú v pravý čas, budú na tej istej vlnovej dĺžke a sa môžu teraz už vedome dať do partnerskej zhody, alebo nie. Samozrejme, ideálnym stavom je ten, keď sú už schopní pozrieť sa jeden druhému do očí a vysloviť, čo im predtým ich egá nedovolili:

„Milujeme sa a stále to tak bolo. Prepáč mi, že som si to nevšimla/nevšimol skôr. Teba cítim vo svojom srdci a s tebou túžim odteraz žiť. Aj ty tak cítiš?“

V tejto fáze partneri sú schopní začať spolupracovať nielen na fyzickej báze, ale na oveľa hlbšej. Sú pripravení na prácu už aj vnútornú. Budú si navzájom chcieť aj vedieť pomáhať.
Uvedomia si, že k sebe patria a vždy aj patrili, len akurát potrebovali (alebo najčastejšie iba jeden z nich – muž – potreboval) zažiť vzťah, vďaka ktorému sa mu otvorili oči. Druhá strana medzi tým išla do pokory práve vďaka tomu sklamaniu, lebo si predtým MYSLELA, že muž, ktorý ju miluje (aj keď si túto skutočnosť on neuvedomoval, keďže očakával bezproblémový vzťah, aký zažiť bez odhalenia svojich skrytých vzorcov predsa nemohol), ju nikdy neopustí. Toto veľké sklamanie ju preberie do skutočnej pokory.

Stretnú sa, lebo patria k sebe. Veď sú plamienky lásky. Nastane žitie toho pocitu, po ktorom stále túžili, len im to ich egá predtým nedovolili. Pokoj a vášeň charakterizuje ich dokonalý vzťah.

okh.


Prajem každému z nás si uvedomiť naše mylné presvedčenia skôr, než podobný bolestivý rozchod nastane.

Čím sme vedomejší a silnejší, tým menej sa trápime.

Čím viac máme prijatý svet okolo nás taký, aký je, tým skôr prijmeme aj dočasný odchod partnera.

Čím sú tieto bytosti svetla uvedomelejší fungovaniam zákonov vesmíru, tým kratšia bude fáza ich odlúčenia.

Čím hlbšie cítia, tým skôr sa k sebe vrátia.

Kto sa nachádza v podobnej ako keby bezvýchodiskovej situácii, sa mi môže ozvať a si povieme, prečo sa tam presne dostal, čo sa tu dá spraviť a ako sa z tejto zatrpknutosti a menejcennosti dostať tak, aby k sebe pritiahla/pritiahol partnerku/partnera vhodného na dlhodobý partnerský vzťah.

Rada Ťa na ceste vzťahov a sebapoznávania usmerním v rozšifrovaní tvojho vnútra. Dostaneš odpovede na otázky typu: „Ako….?“, „Prečo….?“, „Kedy….?“ atď.

V TOM SOM DOMA – pre Teba.

S úctou a rešpektom. 

Nájdeš ma tu: 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,       

fb: https://www.facebook.com/okharmony1  OK Harmony – Rea

Možnosti výberu našej komunikácie:   

  • buď cez fb chat    
  • telefonicky    
  • videohovorom alebo     
  • osobne v okolí KE    

Ďakujem ti, že si tu bol/a so mnou. Pridaj sa aj na budúce.  

S láskou k tebe: Rea

Priprav sa na Nový Život. Lebo: NEBO sa začína na ZEMI. TERAZ.

🙂 Pridaj sa k téme aj ty 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram