Ktorá žena by netúžila po vedomom mužovi, však? A ja napriek tomu hovorím, že to predsa nie je úplná výhra. Nerozumieš zatiaľ tomu úplne? Vysvetlíme podrobne. 

Píšem zo svojich zážitkov…. mala som totiž takého partnera pri sebe. 

Predstav si toho svojho. Aký je?  

  • Že veľa pracuje a málo je s tebou doma? 
  • Nevenuje sa ti, len telku pozerá a nie je ochotný navŕtať ani jednu poličku už 5 rokov? 
  • Trávi viac času s kamarátmi, než s tebou? 
  • Je dobrý otec vašich detí a si myslí, že to k jeho šťastiu bude stačiť? 
  • Či nedajbože vkuse na sebe pracuje, zdokonaľuje sa a furt nie je spokojný? 
  • Alebo tvrdí, že je šťastný, no ty na ňom vidíš, že iba to jeho duchovné ego z neho kričí a v skutočnosti ty riešiš finančné záležitosti? 
  • Atď…. (doplň tú svoju verziu). 

Presne o takom typu muža si dnes trošku popíšeme. O takom, ktorý tvrdí, aj ti neustále dokazuje, aký je on už vymakaný duchovný špecialista. Možno dokonca aj od teba očakáva, že by si sa riadila podľa jeho filozofie. Veď on vie najlepšie na svete, ako by to malo medzi vami v partnerstve byť. Ocitol sa v pocite pýchy, čo si nechce na sebe ani len všimnúť. Ty to ale vidíš.

Ako z tohto mŕtveho bodu pohnúť ďalej? 

Sebarozvojom? 

Sebarozvoj je obdobie. Je iba zastávka. Nikdy nemôže byť cieľ. Sebapoznanie je iba nástroj k cieľu. Cieľ by mal byť správne spájanie sa. Prepojenie sa so svetom. Aby sa muž spojil so samým sebou v širšom zmysle – sebarozvoj je nástroj k spojeniu sa so samým sebou na rôznych úrovniach bytia (fyzickej, emočnej, mentálnej aj duchovnej), s partnerkou, so svojou prácou ako so svojim poslaním, s uvedomením si zodpovednosti svojich myšlienok, slov aj činov a pocitov…. teda so svetom ako takým. 

Úmerne k tomu, v akej miere je muž úprimný sám k sebe a tým aj k ostatným, sa mu v živote darí pracovne, zdravotne, v partnerskom vzťahu aj vo vzťahoch iných. 

Hovoríš, že tvoj partner sa zdokonaľuje už desať rokov? Taká realita je krutá, ale ju musím vysloviť: on odďaľuje to, čo vo svojej hĺbke niekde aj cíti, že by robiť mal. Ešte k tomu: jeho strach je väčší, než že by sa tomu priznal. Ľahší je pre neho život, v ktorom sa môže vynikať aspoň nejak – a táto dnešná doba ho klamlivo presvedčila o jeho výnimočnosti pri sebarozvoji -, než sa prekonať a ísť do “boja”.  

Boj v dnešnej dobe? 

Bojí sa risknúť svoje presvedčenia, ku ktorým namáhavou, často dlhoročnou prácou na sebe, došiel. Priznanie sa by pre neho znamenalo zlyhanie. A to predsa jeho (duchovné) ego nemôže pripustiť. Tak sa radšej ďalej zdokonaľuje. Myslí si, že keď na sebe bude dostatočne dlho pracovať, sa mu upraví partnerský život, zdravie či kariéra. Poviem ti, že sa niekedy aj môže tak zdať, ako keby jeho život smeroval k lepšiemu – veď sa tak aj deje. Každopádne sa priznajme konečne: 

Zasekol sa. 

Skrýva sa za svojimi výhovorkami, ktoré ani on sám nevidí.  

Stojí na mieste, ktoré je v tejto fáze bytia pre neho podstatnejšie, než sa priznať svojej nespokojnosti a spraviť KROKY, ktorých sa bojí. 

  • Dokedy chce hľadať stred toho lesa a nie východisko z neho?…. 
  • Kedy sa chce konečne nájsť vo svojom poslaní? 
  • Kedy riskne seba a v tom svojom svete začne bojovať za svoju skutočnú spokojnosť? 
  • Kedy dá do popredia svoj reálny život namiesto svojich myšlienok? 
  • Vďaka čomu mu tečie krv, miestami sa aj poraní a cez krízy prejde odvážne a úspešne, že by na seba mohol byť tak naozaj hrdý? 

Je krásne, keď sa už muž začne zaoberať sám so sebou. O to krajšie je ale, ak sa odváži zaoberať sa so svojim poslaním a tým, čo sa v ňom skrýva, čo by zo seba mohol ponúknuť ďalej do Sveta. Tam on má cítiť úspech a načerpať tú životnú energiu, ktorá ho bude môcť živiť v partnerstve, v rodine. Sebarozvoj je podstatným, ale nie dostačujúcim aspektom k tomu, aby jeho život fungoval úspešne. Samotná práca na sebe je koniec koncom slepá ulička. Nezasekni sa tu. Choď ďalej…. je kam. 

  1. Keď nepadáš, si seba ešte neriskol.
  2. Keď si seba ešte neriskol, tak sa nevyvíjaš ďalej k svojej skutočnej spokojnosti ako muž.
  3. A keď sa nevyvíjaš ďalej vo svojom poslaní, nemôžeš byť šťastný sám v sebe
  4. Keď nie si skutočne spokojný sám so sebou, nemá sa k čomu ani žena tak naozaj pripojiť. 

Riskol si už svoju identitu?  V čom je tvoja charizma tak jasná, že ju aj žena uvidí?

To, že máš o sebe nejakú mienku, myslíš si, že už niekým si, treba vo svete skúškam podrobiť – iným slovom: ísť do boja.

Máš rád výzvy či sa ich radšej strániš?

Mužova sila je ODVAHA.

Máš na seba nejaký ten pohľad…. si ochotný sa ukázať s tým Svetu alebo sa radšej skrývaš, že by si sa náhodou nestratil v tomto dnešnom „škaredom“ svete plných “zla”? 

Dáš Svetu to, kým si? Ukážeš sa a povieš: “To som ja, pozrite sa na mňa – tu som pre vás. Kupujte a používajte, čo vám ponúkam a kým som.”? Takáto je mužská úloha. Tým, že sa odhodlá risknúť celého seba a takzvane pôjde do boja, bude nadšený. Nadšený muž k sebe priťahuje šťastnú ženu.

K čomu je dobré podstúpiť takéto neisté kroky? 

Na mužovi vidno, nakoľko je sám so sebou spokojný a nakoľko sa na spokojného iba hrá. Sebaistota sa dlhodobo nedá zahrať. A hlavne nie tak, že by sa on cítil sám so sebou spokojný.

Nadšenie zo svojich vykonaných skutkov, kde riskol istotu svojej mysle, mu dodá tú ozajstnú istotu, vďaka ktorému sa prestane báť ŽIŤ SEBA…. A k tejto charizme sa ženy rady pripájajú. 

Je zrozumiteľné už pre teba, prečo nie si šťastný, aj keď si sa už toľko rozvíjal? Prečo nemáš fungujúci vzťah? Prečo sa ešte stále trápiš?…. 

Sebarozvoj je bezodná hlboká studňa, do ktorej ty môžeš dopĺňať vodu, nikdy ju ale nebude dostatočne vidieť a nedôjdeš k uspokojeniu. Nie vtedy nájdeš lásku, prácu, zdravie, rodinu, keď na sebe desaťročia budeš pracovať. Ale vtedy, keď dáš seba do Sveta. Keď prestaneš neustále analyzovať, premýšľať a rozoberať veci donekonečna, riskneš nejakú časť zo seba a začneš KONAŤ. 

Rozvíjanie sa je skvelé, len netreba zabudnúť na návrat do reálneho Sveta. 

Kto sa roky rokúce vyvíja:

  • ten odďaľuje niečo zo seba vydať
  • ten sa skrýva pred Svetom
  • ten sa zasekol v činorodosti
  • chýba mu akčnosť cez vnútornú silu a ODVAHU. 

Neostávaj už ďalej v kukli chránený, v bezpečnom pancieri svojej mysle zabudnutý. To je iba prechodný stav a nikdy nie cieľ. Sebapoznanie je iba prechodná stanica. Tak sadni na vlak a cestuj ďalej…. von z mesta, z “bezpečia” do neznáma, kde naberieš nové poznatky – ale tentokrát už z praxe.  

Nájdi sa vo Svete a ti zrazu začnú fungovať aj vzťahy.  

Kariéra je správne prepojenie sa so Svetom. Robíš:

  • Čo je Tvoje.
  • Čo si TY.
  • K čomu si sa narodil.
  • Z čoho máš energiu.
  • Kedy si nadšený.
  • Šťastný.
  • Spokojný sám so sebou.

Keď s takouto naplnenosťou pristupuješ k milovanej žene, ona z teba dobre, že nie doslova v momente “omdlie” – zamiluje sa do teba ešte silnejšie. 

Ukáž Svetu tú pravú perlu, ktorú si na tom dne neznámeho oceánu našiel. Tak je celý proces žitia až jednoduchý. Čím skôr sa dáš do režimu uvoľnenia sa, tým skôr budeš šťastný.

Daj svoj sen do Sveta, nech dostávaš reakcie, nech sa uvidíš a sa zdokonalíš počas priebehu boja v tom Svete, ktorý ťa spraví “dokonalým”. 

Zúčastni sa Života. Buď súčasťou nielen seba – aj Sveta. Nájdi prepojenia a sa spojíš sám so Sebou.

Muž sa nájde, keď nasleduje svoju záľubu. Žena ho vtedy s úžasom bude nasledovať – veď na to v podstate aj čaká. Čo ho v mysli a srdci zamestnáva, do toho má dávať svoju silu, čas, energiu. 

Vyber sa do “boja”…. do Sveta. 

Prajem ti k tomu odvahu. 

okh. 


“Prečo som sa zasekol vo svojom živote a kde?” 

Rada Ťa na ceste vzťahov a sebapoznávania usmerním v rozšifrovaní tvojho vnútra. Dostaneš odpovede na otázky typu: „Ako….?“, „Prečo….?“, „Kedy….?“ atď.

Veď  V TOM SOM DOMA – pre Teba.

S úctou a rešpektom. 

Nájdeš ma tu: 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,       

fb: https://www.facebook.com/okharmony1  OK Harmony – Rea

Možnosti výberu našej komunikácie:   

  • buď cez fb chat    
  • telefonicky    
  • videohovorom alebo     
  • osobne v okolí KE    

Ďakujem ti, že si tu bol/a so mnou. Pridaj sa aj na budúce.  

S láskou k tebe: Rea

Priprav sa na Nový Život. Lebo: NEBO sa začína na ZEMI. TERAZ.

Pridaj sa k téme aj ty 🙂

 

Follow by Email
YouTube
Instagram