V krátkosti toľko poviem na začiatok tohto článku: 

POČUJÚ ju, len ju nechcú POČÚVAŤ do určitého štádia zrelosti svojej osobnosti. 

Vedia o svojej duši, o svojich pocitoch. Aj oni cítia, len ich vnútorné pocity prebije logika. Žena v jeho živote má za úlohu naučiť ho nebáť sa svojej jemnosti. Nebáť sa zakalkulovať svoje pocity do svojich rozhodnutí. 

Ako ale vo všeobecnosti zareaguje (nevedomý) muž na takýto podnet?

Odstrčí od seba ženine emócie, chce ich vyriešiť cez argumentácie svojej hlavy. A tam je hneď aj začiatok konca partnerského vzťahu. 

Ako nespadneme do tejto ego-pasce? 

Zoberme príklad z rozprávok a porovnajme ten dej s dnešným svetom: 

Zoberie sa mladý princ s cibuľou a chlebom do ďalekých a neznámych krajín, aby vyslobodil princeznú a žili spolu šťastne do konca života. Čo sa cestou udeje? 

  • Poradí sa princ pred cestou so svojou mamou alebo sa SÁM ROZHODNE vykroč do boja s drakom pre svoju lásku, preto jej poďakuje za to malé sústo jedla, čo mu do kapsy zabalila s vedomým, že ho nejaký ten čas neuvidí? 
  • Vyvoláva jej a aj jeho mama jemu neprestajne, alebo si tak potichúčky navzájom dôverujú, že sa z boja spolu s princeznou vráti? 
  • Zastaví sa cestou vo wellness, či sa ponáhľa za svojim cieľom a vykoná, čo má, nech sa deje čokoľvek? 
  • Zavolá svojmu coachovi, keď sa zneistí, alebo BDELO ODVÁŽNE pokračuje vo svojom poslaní? 
  • Keď bude hladný, sa naje v reštaurácii, alebo si ani nevšimne škŕkanie v žalúdku pri pomyslení si na svoju lásku? 
  • Po zranení si pár dní poleží v nemocnici, či aj cez vodu a oheň prejde, prežije všetko, len aby sa dostal ku svojej milovanej princeznej? 
  • Pri psychickej vyčerpanosti zájde k svojej psychiatričke pre ďalšiu radu alebo sa neprestajne skúša svoju vnútornú silu?
  • Poserie sa zo strachu a jeho brnenie zapácha od výkalov, alebo si zatne zuby a sa prekoná v každej jednej ťažkej situácii? 
  • Cestou sa vyspí so zopár ženami, aby si vyprázdnil svoje gule od nátlaku, alebo sa zrelo kontroluje vo svojej intimite? 
  • Pred stretnutím sa s drakom si pripraví minimálne trojaký predbežný projekt na jeho obkľúčenie, spýta sa ho, či mu môže ublížiť, alebo mu v tú pravú chvíľu sebavedome odsekne všetkých sedem hláv? 
  • Využije telo svojej princeznej, odhodí ju, nájde druhú a tretiu, s ktorými sa vyspí vo svojej bývalej detskej izbičke, kde im mamka pripraví raňajky, obed aj večeru, alebo svoju princeznú jemne pobozká a pod ochranou, vďaka svojej odvahy, fyzickej kondície a sily ju bezpečne zavedie do svojho kráľovstva, kde jej dá svoju lásku spôsobom jej vyhovujúcim, teda si ju váži a uctieva v zdravej pokore? 

Tieto rozprávky mali hĺbku. Pripravili deti na ich životnú rolu, ktorá je ešte u 4-5-ročných detí zjavne prirodzená…. Len si predstav, ako zareagujú deti, keď im vyslovíš jemne, usmievavo vetu: 

  • chlapčekovi: “Si nádherný.” 
  • dievčatku: “Krásna si.”  

Len si predstav ich reakciu, na ktorého z nich zapôsobia takéto nežné slová? A ktorý z nich by sa tešil radšej, keby počul: “Veľmi šikovne si poskladal ten bager.” 

V tom veku ešte deti veľmi cítia a chápu tie rozprávky. Sú s nimi plne stotožnené. Vtedy ešte vedia, čím budú, keď vyrastú, a aj to, ako krásne prežijú svoj život na boku skutočného Muža-pokojného bojovníka/emočne zdravo zrelej, nežnej Ženy. A sú si isté aj v tom, že tento svet je nádherný, pre nich stvorený, preto sa tu oni nenarodili len tak nejak náhodne, ale s konkrétnym cieľom, poslaním cez vnútorné vedenie, ktoré oni aj splnia, sú na to pripravené a odhodlané ho uskutočniť hoci už aj hneď teraz. 

Chlapci v tomto veku ešte vedia plakať, dokážu svoje emócie vyjadriť a sa za nich nehanbia. Čo je do nich zatĺkané postupne?…. Všetci vieme: “Aaaale, Jožko, veď chlapci neplačú!”… Tu sa začína začiatok ich nevydarených vzťahov. Je im nahovorené, že keď on ako chlapec vyjadrí, čo cíti, takáto emočná úprimnosť sa rovná slabote. Sám v sebe tie pocity NIE JE SCHOPNÝ uniesť a vyriešiť. Čo spraví v takej chvíli mužské ego? Samozrejme, si chce dokázať, že on veru nie je taký slabý, ako sa to o ňom myslí, a pri ďalšom zranení svoje emócie úspešne skryje.

  • Naučí sa nepočúvať svoje vnútro, svoje srdcové bolesti.
  • Naučí sa VYKONAŤ potrebné – to, čo sa od neho OČAKÁVA.
  • Naučí sa nespoliehať sa na svoje VLASTNÉ POCITY, ale riadiť sa vonkajším svetom, keďže on DOSTATOČNÝ tak, ako je, nie je.
  • Naučí sa koncentrovať sa na praktické veci, medzi ktoré jeho pocity nepatria.
  • Naučí sa pozerať na svet objektívne, len aby svoje emočné bolesti nikdy necítil.
  • Naučí sa svoje city vylúčiť. Ostanú presvedčenia, podľa ktorých MÁ svoj život žiť. Skúsenosti mu ukazujú, že vďaka emóciám má samé problémy s matkou aj s každou inou ženou na planéte, dokonca aj s podaktorými mužmi. Dostáva pokrivené vzorce, ktoré plne absorbuje do každej svojej bunky, stotožní sa s nimi a neskoršia katastrofa s názvom Manželstvo je na dobrej ceste k zlyhaniu. 

Ovládne ho strach zo žien (aj z mužov) a z celého sveta. Jeho mužská sila je na “dobrej” ceste opustiť ho. Kým vyrastie do biologickej dospelosti, “úspešne” zvládne túto falošnú školu mantinel, blokov, zákonov a ilúzií. Už nežije seba, ale koná podľa očakávaní ostatných. Nasadili mu masku a on si ich necháva na sebe, lebo v konečnom dôsledku o nich ani nevie. Aby ich uvidel, mal by sa pozrieť do zrkadla, no maska ho nepustí ďalej, než môže. Je ovládaný “sám sebou”, tou falošnosťou, ktorú na neho nasadili ešte v detstve. Preto on vlastne o ničom ani nevie – bol veľmi malý, keď ho tento zdegradovaný imidž objal tak tvrdo, ako pancier, z ktorého niet cesty k slobode.  

Treba si ale uvedomiť, že aj muž cíti.

On stále vie, či je niečo správne alebo nie. Ibaže tú svoju intuíciu nepočúva. Hlava ho riadi a preto je schopný žene dať takú emočnú facku v jednej krátkej vete, že ona v tom momente zomrie od bolesti. 

Prečo to robí, keď cíti, že je to nesprávne a by sa tak k tebe správať vôbec nemal? 

Vedie ho hlava a mu vkuse nahovára: “Emócie sú zlé, tak ich šliapnem, aby som ich nevidel. Som praktický človek, kde cítiť mi len prekáža a ma odoberá zo síl. Naučil som sa, ako TREBA žiť, tak to aj dodržím, nech sa deje čokoľvek, dokonca naučím tak žiť aj ženu vedľa mňa a budeme šťastní – bez emócií a cítenia vôbec niečoho, čo by nás iba nečakane rozrušil. Tak treba SPRÁVNE žiť a keď dodržím svoje predsavzatia, budem sám so sebou spokojný.” Hm…. a spokojný predsa nie je. Skúsi si túto záhadu vylúštiť opäť – ako ináč -, cez hlavu, no nedôjde k žiadnemu naozaj uspokojujúcemu riešeniu, až kým ho sám Život nedokope k uvoľneniu sa do svojich POCITOV a tým K DôVERE V ŽENÁCH, K PRIJATÍ ich tak, ako od prírody nastavené sú.

Môže mu pomôcť aj žena. Ako? 

Žensky. 

Čo to presne znamená? 

Ona uvidí a prijme milovaného muža spolu s týmto základným naučeným a naprogramovaným softvérom. Ženou sa nestane tým, že má dve prsia a niečo iné medzi nohami, než muž. A nepomôže žiadna “múdra” gender-teória ani feministické články. Kľúčom je samotná žena, ktorá doma svojho muža čaká a on jej jemno sebavedomú energiu môže cítiť. Ona je narodená muža učiť a priviesť ho k svojmu srdcu (k mužovmu a nie k ženinmu). Kým vo svojom srdiečku ani ona nie je, nech sa nečuduje, že ju jeho konanie z ega bolí. Po prijatí ho takého, aký TERAZ JE, bolesť nahradí láskavosť, dôvera v ňom a výnimočnosť, ktoré črty si muž jednoznačne všimne a si uvedomí aj svoju časť v tom partnerskom celku.

Prvá koná ale ona. On sa pridá, akonáhle nátlak na neho a očakávanie voči nemu z jej strany zmizne.

On až po tejto ženinej transformácii začne rozmýšľať cez svoju intuíciu. Vnútorné pocity, ktorých sa doteraz bál, až sa tomu ani nepriznal, zrazu bude používať vo svojom bežnom rozhodovaní sa. Vtedy bude môcť tú svoju už Kráľovnú ako Kráľ aj CITLIVO chrániť. Kráľ nie mudruje, nie vysvetľuje, nie učí ju, ale stojí na svojom mieste a precítene tú danú situáciu v pravej chvíli na problém či výzvu zareaguje – KONÁ. 

Preto, ak partnerka túži po citlivých činoch svojho milovaného, po tom, aby sa on spoliehal na svoje vlastné pocity, aby sa za ne nehanbil a ich dokázal jasne vyjadriť, je potrebné sa z role draka premeniť cez princeznú na zdravo sebavedomú Kráľovnú. 

K tej zmene ti prajem, milá žena, veľa úspechov.

okh.


“Ako byť Kráľovnou?” 

Rada Ťa na ceste vzťahov a sebapoznávania usmerním v rozšifrovaní tvojho vnútra, a dostaneš odpovede na otázky typu: „Ako….?“, „Prečo….?“, „Kedy….?“ atď.

Veď  V TOM SOM DOMA – pre Teba.

S úctou a rešpektom. 

Nájdeš ma tu: 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,       

fb: https://www.facebook.com/okharmony1 

Možnosti výberu našej komunikácie:   

  • buď cez fb chat    
  • telefonicky    
  • videohovorom alebo     
  • osobne v okolí KE    

Ďakujem ti, že si tu bol/a so mnou. Pridaj sa aj na budúce.  

S láskou k tebe: Andy

Priprav sa na Nový Život. Lebo: NEBO sa začína na ZEMI. TERAZ.

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram