Na našej ceste vývoja do vedomého a celistvého štádia našej ľudskosti sa niekedy pomýlime. Myslíme si svoje, no Pravda je niekde úplne inde. Pozrime sa teraz na celistvosť vzťahu cez symboliku jabĺčok, aby sme možno skôr pochopili, prečo nám doteraz žiadny vzťah nevyšiel.

Vzťah tvorí žena a muž, teda ženská a mužská energia. Vzťah je komplexnosť cez harmonizáciu týchto častí do úplnosti. 

Žena je celistvá bytosť. Muž je tak isto celistvá bytosť. V takomto prípade funguje aj vzťah vo svojej úplnosti, ako má. Lenže je tu jedna nepochopená, alebo nie ÚPLNE dobre pochopená “maličkosť”, kvôli čomu naše partnerské vzťahy stále škrípu. Poďme sa na to spolu pozrieť a vyjasniť cez to krásne ovocie lepšie uvedomenie jednak samých seba ako ženu a muža, a na druhej strane tú jednotu, ktorá vznikne, ak správne porozumieme úplnosti ako takej vo vzťahu. 

Veľa z nás si MYSLÍ, že sa z neho má stať krásne, červené, okrúhle, zdravé jabĺčko a tak isto z partnera, aby sa tieto dva celky mohli pekne prepojiť. Hmmm…. vyvediem vás teraz z tohto omylu a prekvapene dôjdeme k riešeniu, PREČO naše vzťahy nefungujú tak, ako by sme očakávali a predstavovali. 

Takže…. poďme na to. 

Nie sme všetci celé jablká. Dokonca NIKTO z nás nie je CELÝM jablkom. Ani sa nim nemusíme stať. A!!!! Ani nim nedokážeme byť. Prečo a ako je to vôbec možné, keď každý o tom rozpráva, že celistvosť je predpokladom spoločnej úplnosti? 

Ani ja netvrdím opak. Len INAK. Hneď pochopíme VŠETCI a sa nám vyjasní VŠETKO 🙂 

Podmienky funkčného spolužitia v partnerskom vzťahu 

1.) Stať sa vedomým Človekom 

Snažíme sa byť vedomým. S týmto postojom súhlasím. Niet pochýb, že vo vedomom partnerstve musí byť aj žena aj muž zmenám stále otvorený. Inak šťastie nenastane, veď celý život je jedna veľká zmena. Ok, to je prvý predpoklad fungujúceho vzťahu. 

2.) Druhá podmienka šťastného spolužitia je úplnosť. 

A tu sa zastavíme v dnešnom článku trošku – k hlbšiemu pochopeniu toho, prečo nefungujeme v harmónii ako partneri, nech sa snažíme akokoľvek. Deje sa to kvôli zlému vzorcu, podľa ktorého očakávame láskyplné partnerstvo. 

Poďme teda k tomu očakávanému príkladu s jablkami. 

a. Dávnejšie sme si MYSLELI, že dve polovičky jabĺk nám dá celok, čiže ak dve napoly rozdelené duše sa nájdu, musí nastať dokonalosť cez doplnenie sa jeden s druhým. Prišli sme na to (čo asi rozsiahle už nemusí v dnešnej dobe byť vysvetľované), že takýto vzorec proste nedodá úplnosť, maximálne krátkodobé, keďže ani jeden z partnerov nie je celok sám o sebe – pod takými podmienkami fungujúce rodiny sú jeden na druhom závislí, veď samostatne ani vyrásť, ani dorásť nedokážu. Keď ostane iba polovička jablka sama, skôr či neskôr (skôr to bude skôr 😀 ) zhnije. Dokonca – a tu je ten háčik – aj spolu zhnijú. Môžeme ich dávať dokopy, životaschopní nebudú dve polovičky nijak bars. 

b. Ďalej skúsime podľa tej novšej teórie skonštruovať fungujúci zrelý vzťah. Jedno a jedno celé jablko by malo byť príkladom k dokonalosti v partnerstve. Veď ako sa hovorí: 1+1=1. Aj keď matematici a logici majú na to ten svoj názor, nie je až tak zanedbateľný, hoci ani ezoterický pojem, podľa ktorého spojiť celok s celkom musí dať úplnosť, nie je až tak mimo logiky. A predsa je tu niekde ten pes zakopaný…. Rozoberme teraz cez dve celé jabĺčka, prečo ani takýmto spôsobom rozmýšľania žiadny vzťah dlhodobo fungovať nemôže. Očakávame tu dve celé zrelé jablká, ktoré sa NEJAK musia prepojiť. Ale ako? Veď už keď zoberieme na pomoc našu logiku, dve okrúhlosti sa nedokážu zapadnúť do seba. A presne tak to je aj v živote. Nastala doba rovnoprávnosti. Rovnosť je založená na princípe: nech je žena aj muž dokonalí, nech obidvaja vedia to isté a nebudú mať problém žiť vedľa seba nikdy. A súhlasím: fakt nebudú mať problém žiť VEDĽA SEBA. Veď obidvaja z nich vedia všetko, nepotrebujú toho druhého k svojmu fungovaniu. A práve preto sa ani prepojiť nemôžu dve takéto “dokonalosti”, veď ako aj, keď sa prepojiť v podstate takíto ľudia ani nechcú, ani nedokážu?…. Načo, keď oni si dokázali a veľmi zreteľne, že sú sebestační a si MYSLIA, že sú CELKY, dokonca až úplní sami v sebe. Čím aj BY boli, keby sa dalo byť celým jabĺčkom sám o sebe. Preto sa poďme pozrieť na tú našu tretiu možnosť…. čo na ňu poviete.  

c. Hovorila som o tretej možnosti, čo sa jabĺk týka. Tou nie je podľa našich predošlých predpokladov ani dvoma polovičkami byť, ani dva celky nedajú Životu život. Dokáže to “iba” skutočná dokonalosť. K úplnosti jablka stačí jedno jabĺčko. Táto jednota symbolizuje partnerský vzťah. Kde sú tam ale ukrytí žena a muž? Ženskú časť jablka tvorí vonkajšok. Vnútro, jadrovník symbolizuje muža. Jedine spoluprácou vyrastieme do najkrajšieho ovocia. Nijak inak, než ženskou podporou, pochopením, dôverou v mužovi z neho vykľuje jeho poslanie, ktoré obohatí celý svet, na čom budeme pracovať spoločne, dodaním našej ženskej a mužskej časti do toho celku, ktorý sa uskutoční takouto spoluprácou. Až tu teda vznikla tá dokonalosť v nedokonalosti, ktorá v tomto dualitnom svete znamená prepojenosť jeden s druhým a fungujúci zrelý vzťah jednoty cez pochopenie toho, kým ten druhý v skutočnosti je a čo je mojou úlohou, ako vzťah obohatiť spôsobom, aby funkčnosť rovnováhy a ŽIVOTA mohla existovať. 

3.) Všetky doterajšie teórie celku nekorešpondujú s prírodným zákonom Jednoty. Jedine táto jedna je skutočne funkčná, k čomu si treba teda uvedomiť podstatu ženy a muža, kde žena je úrodná pôda pre svojho partnera, ktorý z jej tepla, dôvery, milujúcej energie a pochopenia jeho pravej bytosti vyrastie do celistvého muža, ktorý sa vďaka nej dostane naspäť k svojmu duchu, spozná svoje poslanie, cez čo sa tentokrát už duchaplne uplatní vo Svete chaosu, zažije farebnosť, slobodu a Lásku. V takomto bezprostrednom odovzdaní sa nevznikne ani otázka,…. 

4.) …., či mi partnerka dôveruje, či ma ona chápe a či vskutku miluje. Otázky nemajú zmysel, lebo sa VIE. Vďaka tejto jej hlbokej odovzdanosti jemu sa on odváži risknúť svoj celý život. Stane sa nadšeným, plný energie, k svojej žene pocíti úctu a ona je spokojná. Tým sa kruh uzavrie. Lepšie povedané: siaha do stále nových a jasnejších výšok. 

5.) Cez to celkové medziľudské prepojenie a stanú šťastne zjednotenými v slobode a láske. 

Zhrňme ešte raz predpoklady fungujúceho vzťahu: 

  1. Stať sa vedomým Človekom. 
  2. Stať sa úplným – tvorí ju jadrovník s jablkom (muž a žena). 
  3. Prepojiť sa cez odovzdanie sa do vzťahu s dôverou bez otázok. Proste sa ODOVZDAŤ ako Žena a Muž. Ich podstata.
  4. Žena vkladá do partnera dôveru, pochopenie a lásku, vďaka čomu on riskne svoj život pre svet. 
  5. Zjednotenie sa.

Na otázku teda: “Ako sa mám stať celistvým, šťastným, harmonickým človekom?” odpoveď znie: NIJAK. SÁM/SAMA NIJAK. V tomto dualitnom svete sa nedá byť úplne šťastným bez milujúceho partnera. Je to proste a jednoducho VYLÚČENÉ. 

Je potrebné sa pozrieť zoči-voči tej Pravde, že nie sme jedno a jedno jablko ako celok a ani dve polovičné jabĺčka nedávajú úplnosť. Obidve tieto teórie sú ilúziou a sebaklamom, z ktorého je na čase vyrásť do zrelej a jedinej funkčnosti partnerského vzťahu, kde ženina dôvera je tak obrovská, až muž cez ňu nakoniec dokáže uveriť v svoje sny. Obraz je v tej forme správny, kde Jednota medzi partnermi vznikne v jednom jedinom jablku, v ktorom jadrovník nezhnije práve vďaka opatere ženy o neho.  

Len takýmto spôsobom sa bude muž cítiť Mužom a žena skutočnou Ženou. Túto formu žensko-mužskej jednoty je dôležité objaviť, lebo len takáto spolupatričnosť funguje. 

 okh.


Rada vám všetkým na ceste svojho sebaspoznávania, naďalej pomôžem v rozšifrovaní svojho vnútra. Veď  V TOM SOM DOMA – pre vás.

S úctou a rešpektom. 

Nájdeš ma tu: 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,       

fb: https://www.facebook.com/okharmony1 

Možnosti výberu našej komunikácie:   

  • buď cez fb chat    
  • telefonicky    
  • videohovorom alebo     
  • osobne v okolí KE    

Ďakujem ti, že si tu bol/a so mnou. Pridaj sa aj na budúce.  

S láskou k tebe: Andy

Priprav sa na Nový Život. Lebo: NEBO sa začína na ZEMI. TERAZ.

 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram