Keď sa ti udiala v detstve nejaká trauma (možno o tom ani sám vedome nevieš), uzavrel si si srdce na milión zámkov, aby si radšej nič, žiadny smútok či žiaľ alebo nespokojnosť ďalej necítil. MYSLÍŠ SI, že si tým pádom v bezpečí. 

Nadšene vstúpiš do sexuálneho života, zistíš, že je ti telesne fajne, ale popri tom sa časom začínaš cítiť trošku aj divne. Čo spravíš? Okamžite sa zavrieš do toho poznaného a ten INÝ POCIT odtlačíš bokom, kde na neho nebudeš stále vidieť. Sexuálny život žiješ povrchný – ženy sa striedajú v tvojej posteli a sa cítiš kráľom sexu. Po nejakej dobe ale sa pozastavíš a sa spýtaš sám seba:

“Prečo ma nenaplňuje už ani ten sex? Veď som dobrý v posteli, každý ma chce, tak kde je chyba?” 

Chyby neexistujú, len tvoja prebúdzajúca sa duša ti dáva najavo, ako ju bezcitne ubíjaš a nenechávaš jej priestor prejaviť sa. Prosí ťa, aby si nabral dostatočnú vnútornú silu k tomu, že by si ju začínal častejšie vnímať, veď je k tebe úprimná stále, len či ty máš dostatočnú odvahu k ZMENE v postoji sám k sebe?…. 

Bude ťa TO bolieť.

Kontakt sám so sebou je cesta cez tvoje emočné zranenia, ktoré si doteraz vylučoval zo svojho života a tak striktne si sa pred nimi uzavrel, že tvoje srdce zatvrdlo. Teraz prišiel ten Čas ho uvoľniť z pút a opäť začať CÍTIŤ. 

Emočne bezkontaktný sex sa dá žiť s ľuďmi, s ktorými silné puto necítiš. V blízkom vzťahu klamať seba (a tým aj partnera) je už ťažké. Dlhodobo je aj nemožné vkuse svoju dušu znásilňovať. Ona sa ozve, keď ten nátlak nedokáže ďalej vydržať.

Si pripravený ju konečne POČUŤ? 

Kým sa človek nezamiluje z čistej lásky, srdce tak silno neplače. Naučená, vykonštruovaná schéma sa dá nejak žiť. Síce sa tvoja životná energia vyčerpáva, zvnútra sa cítiš vyžmýkaný, no budiš…. mávneš rukou (a hlavne hlavou): veď nejak si prežil doteraz, tak to predsa MUSÍ fungovať tak isto aj naďalej…. prežiješ nejak…. aspoň si MYSLÍŠ, že prežívanie je Život…. kým nepocítiš okrem fyzického tela aj to energetické. Dajak sa ti čím ďalej, tým menej darí nahovoriť si: “Veď sa cítim dobre, som v pohode a tak aj ostanem.” Tvoje vnútro sa búri a sa ti nedarí tak jednoducho sa klamať, ako doteraz. Skutočná láska ti ukazuje INÚ cestu, než iba povrchnú. 

Zo začiatku ale radšej od sexu utečieš, aby si svoje srdce “chrániť” mohol a otvoriť ani naďalej nemusel. Nie si ochotný sa kontaktovať so svojim vlastným vnútrom. Keďže sa to cez sex deje spontánne, radšej sa mu skôr či neskôr začneš vyhýbať. Obzvlášť v dlhodobejšom partnerskom vzťahu, kde máš s tým človekom nejakú blízkosť a ťažko sa ti kontroluje, čo sa pri sexu deje: miestami prestávaš mať kontrolu sám nad sebou a to si predsa pripustiť nemôžeš…. predsa si nejaký ten frajer…. 

Fyzicky sa ešte dá mať ten sex nejak pod kontrolou, ale energeticky?….  

Hlavne, keď sa vieš vcítiť do pocitov partnerky/partnera, nejde sa vyhnúť spoločných prežitkov. Bez empatie sa dá odpojiť sa od nej/neho celkom “ľahko”: rozhodneš sa radšej ten “nebezpečný” sex neprežívať, než že by si mal ísť do pocitov, len aby ťa nič vnútorne nebolelo, namiesto toho, že by si povedal: “Ok, takže niečo nemám spracované – poďme sa na to pozrieť bližšie.” 

Radšej (prechodne) uveríš tomu, že aj bez sexu alebo iba cez samotný pudový sex môžeš byť “šťastný”. Vzdávaš sa toho, čo ťa doteraz stále vytiahlo z nutkaného prebratia sa do vyšších prežívaní lásky, bližšieho kontaktu sám so sebou. V tomto vzťahu už nestačí iba ten telesný kontakt, pretože skutočná láska cez sexualitu otvára tú trinástku komnatu, do ktorej sa v žiadnom prípade nechceš pozrieť. Ani si uvedomiť nechceš, čo sa ti deje pri prepojení sa s milovanou osobou a prečo sa odďaľuješ od hlbších spoločných prežitkov.  

Pri animálnom sexe sa ti fyzicky uľaví, ale ťa nijak srdcovo-citovo neohrozí. Pri bližšom kontakte s láskou ale už nedokážeš odpojiť energie (keďže nie je ani možné), ktoré by ťa otvorili k samému sebe, preto v tej nepripravenosti zazrieť svoju dušu cez srdce radšej rovno aj pred “jednoduchým” sexom utečieš. Jedna možnosť je nájsť si inú, citovo ťa nie až tak ohrozujúcu partnerku, druhým výberom sa stáva celibát. Hmmmm…. krásne výhľady, však?….

Príbeh sa môže začať fyzičnom, ale bez pardonu pokračuje energiami, ktoré, ak už zasahujú do energií tých, kde si sa v detstve uzavrel, nedovolíš si v tom pokračovať, aby si náhodou ten smútok a ťažobu nepocítil neskôr vďaka otvoreniu sa v srdci všetkým emóciám. Bolesť, ktorá nebola odžitá v mladom veku a pred ktorou si sa vtedy uzavrel, chceš, aby ani teraz nevyšla na povrch. Chcieť je jedna vec, druhá je tvoja otvárajúca sa energetická “OCHRANA”, ktorý obal sa začína prskať a sa pretrhávať. Silou-mocou sa tie škáričky snažíš zalepovať rôznymi technikami tvojej inteligentnej mysle, no diery sú tak či tak stále väčšie. Dovtedy sa ti darí nevidieť, jasne ich nevnímať a nezachytiť, kým nepraskne celkom. A tam už niet úniku sám pred sebou. V tom bode už ani operácia tvojho ega nepomôže.  

Bez POKORY sa už nepohneš ďalej. Vieš, že miluješ. Proste TO VIEŠ. Niet pred tým úniku. Pred láskou sa dlhodobo neschováš. Láska každého dobehne.

Jedine LÁSKA ti ukáže SKUTOČNÉHO TEBA.

Srdce puká a buď prežiješ svoj život v tej neutíchajúcej a stále vracajúcej sa bolesti, alebo si tú ODVAHU (ktorú si si doteraz MYSLEL, že máš, no už jasne poznáš opak tejto ilúzie) naberieš a budeš prvýkrát v živote k sebe úprimný: “JA MILUJEM.”

Ak sa ti podarí vysloviť slovo, ktoré si v živote NIKDY NECHCEL, si zachránený a SLOBODNÝ. Inak navždy stratený. Môžeš si vybrať…. stále máš na výber. Je len a len na tebe, dokedy sa chceš mučiť a sa ľutovať a ktorý moment v tvojom živote bude ten prevratný. 

Keďže ťa sex ako taký už nenaplňuje, MôŽEŠ SI VYBRAŤ ten, pri ktorom sa celá tvoja bytosť bude tešiť. Možnosti stále sú, len sa ich vzchopiť máme. Je to až tak ťažké?…. 

okh. 

–-–———-–-– 

Ak cítiš potrebu zmeny, len k nej potrebuješ podporu, som ti k dispozícii tu: 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,     

fb: https://www.facebook.com/okharmony1    

Možnosti výberu našej komunikácie: 

  • buď cez fb chat  
  • telefonicky  
  • videohovorom alebo   
  • osobne v okolí KE  

Ostávam v láske: Andy

 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram