Čo sa často stáva pri narcisovi v sexualite?

Nasledovné postoje poukazujú na bežné očakávania a manipulácie narcisa voči partnerke, ktorá si ešte nie je istá sama sebou a on túto skutočnosť veru bez mihnutia oka využije namiesto toho, že by jej pomohol nabrať tú svoju vnútornú silu a stať sa spoločne zdravými fyzicky, emočne, mentálne aj duchovne.  

  1. Zakazuje partnerke masturbovať, alebo, ak, tak vyžaduje sa na ňu pozerať. Výhovorka je, samozrejme, taká, že by aj tu on bol ten dokonalý a dokazuje jej svoju priazeň a pozornosť tým, že jej vysvetlí jasným argumentom: veď on ju chce vidieť práve preto, aby na budúce lepšie vedel, čo má rada. Za touto maskou, ako za každým jeho akože “úprimným” prejavom náklonnosti, stojí, aby mal nad ňou moc a aby ona nemala žiadne svoje súkromie, aj keby chcela či potrebovala miestami. Keď je pod neustálym emočným tlakom, lepšie sa s ňou manipuluje.
  2. Trvá na spoločnom pozeraní pornografie, aj keď v normálnom prípade by partnerke sama od sebe ani nenapadlo a ani chuť na sledovanie nejakých naučených hier by nemala. 
  3. Fyzické uspokojenie aj partnerke musí stačiť – aj keď zo začiatku, aby ju k sebe pripútal, sa premôže a dopraje jej rozkoš, no neskôr sa sex stáva iba dokazovaním si, aký je on skvelý milenec. 
  4. Sexuálnu minulosť partnerky vyčíta hoci aj pri sexe či po ňom. Pripomenie jej predošlých partnerov, len aby nemohla byť pokojná, začala dokazovať náklonnosť k nemu a on pocítil opätovnú pozornosť. 
  5. Spomína jej svoje sexuálne superpartnerky a porovnáva ich, len aby ju primäl k súťaženiu o neho a mohol mať opäť ON ten (falošný) dobrý pocit zo seba. 
  6. Zastaví sexualitu – pri pocítení partnerkinej túžby milovať sa s ním, jej odoprie vzájomné priblíženie sa a ju nazve závislou na sex alebo nymfomankou, čím v nej vyvolá pocit viny, aby opäť on bol ten skvelý, aj keď ju neadekvátnym odmietnutím ponížil. 
  7. Nezaujímajú ho partnerkine emočné zranenia, dokonca ani keď jej fyzicky sexuálne ublíži…. až si to užíva. 
  8. Vo všetkom vidí možnosti sexuálnych hier a neskrýva sa ani pred verejnosťou o tom rozprávať ako o skvelom vtipe, aj keď sa partnerka cíti nekomfortne.
  9. Obviní partnerku, že má aj iné sexuálne kontakty a vzťahy, hoci často práve on flirtuje či máva mimomanželské milenky. 
  10. Rád zosmiešňuje partnerku pred ostatnými, čo sa týka jej sexuality, zovňajška či jej vlastností. 
  11. S obľubou skúša celú škálu sexuálnych pomôcok, pri čom partnerka je iba vec, na ktorej praktizuje svoje výdobytky. 
  12. Narcis je exhibicionista – rád sa ukazuje pred ostatnými a túži po spoločnom sexe aj na verejných priestranstvách. 
  13. Oblieka sa výstižne a poprie, že by sa to udialo jeho vedomým konaním – on si len úplnou náhodou vybral vyzývavé oblečenie. 
  14. Posiela fotky o svojom pohlavnom orgáne, pýta sa na názor partnerky a to isté vyžaduje aj od nej. 

Všetky tieto formy správania sa v menšej intenzite vyskytujú aj u zdravých osobách. Rozdiel a dôraz je v prístupe narcisa k (že vraj) milovanej žene, ktorý prístup je bez empatie, bez prežitých emócií či nevšímaní si partnerkiných reakcií a častým javom je aj samozrejmé zosmiešňovanie jej pocitov.

Častá fráza, ktorú narcis používa: “Veď to bol iba vtip.” – aj touto vetou ponižuje – ako keby vravel: “Nevieš pochopiť ani to, že som srandoval?!!!!”…. čo pravdou vôbec nie je. Chce tým naznačiť opäť, že ona je nechápavá, aby sa necítila komfortne a vyvolal v nej pocit viny…. stále, keď sa len dá. Zároveň aj tým chce dokázať svoju nadradenosť: on je proste jednička a ona ničomu nechápe – teda je nikto vedľa neho a nech sa teší, že takú ženu strpí vedľa seba – preto by mu mala byť vďačná. 

Cieľom jeho neprestajnej manipulácie je vyzdvihnúť sa nad ňu vďaka pocitu svojej vlastnej dôležitosti. K tomu mu stačí, aby priateľka bola na ňom závislá a využije možnosti emočne ponížiť ju.

Máme čo teda všetci, ktorí sme boli v roli obete, robiť, čo sa nášho vnútra týka, aby sme znovuzískali svoju skutočnú identitu a objavili svoju autenticitu práve vďaka týmto obrovským emočným skúškam.

Narcisovi, ktorému sa podarí pozastaviť sa pri sebe a cez sebareflexiu zmeniť svoje vnútorné nastavenie podvedomých programov na zdravú sebalásku, má v živote tiež vyhraté: je šťastný, slobodný a spokojný, nech sa deje čokoľvek. 

Prajem nám všetkým bdelosť, odvahu a silu k žitiu svojej zraniteľnosti v láske a zdravej pokore k samému sebe a tým každému a všetkému, čo je v nás a čo nás obklopuje.  

okh. 

–—––——-– 

Pre viac informácií ma vyhľadaj…. preto som, aby som pomohla cez svoje vlastné skúsenosti, ktoré už odo mňa nikto nezoberie a vďaka ktorým som sa aj ja opäť našla tak isto, ako aj v tebe sa tá zmena udeje, akonáhle si ju pripustíš. 

Prajem ti ju pocítiť. 

Dohodnúť sa na našej spoločnej konzultácii sa dá takto:

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,     

fb: https://www.facebook.com/okharmony1    

Možnosti výberu našej komunikácie: 

  • buď cez fb chat  
  • telefonicky  
  • videohovorom alebo   
  • osobne v okolí KE  

Ostávam v láske: Andy

 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram