K tomu, aby narcis dostával svoje energetické výživové doplnky od osoby, ktorú využíva, striktne, chladnokrvne a vytrvalo dodržiava svoje manipulatívne techniky, v ktorých sa cíti doma.
 
Ak obeť, ktorá sa vďaka jeho obrovským emočným fackám prebudila a ho zo svojho života nakoniec dokázala vylúčiť, nie je dostatočná zámienka k uvedomeniu si uzavretia svojho srdca a spravenie krokov k zmene, v tých svojich zarytých programoch bude naďalej pokračovať – možno aj celý život -, keďže empatické, citovo slabé, nezrelé alebo do svojej vlastnej slobody ešte nie úplne nakopnuté povahy sa nájdu pre nich stále. Nebudú trpieť nedostatkom možností emočného využívania ďalších obetí. Veľmi dobre poznajú triky na ich odchytenie si do svojich sietí.
 
Ak my samé nechceme byť tými nespokojnými a menejcennými obeťami ich chladnej manipulácie cez naše city, buďme obozreté a bdelé, ale hlavne samostatné, sebavedomé a sebestačné.
 
Teda poďme odhaliť triky narcisa, cez ktoré svoje obete dostávajú na svoju stranu a držia ich pri sebe, kým….
…. sa nechajú využívať, potom ich chladnokrvne odhodia (alebo krajšie povedané: položia si hračku na svoje miesto) a vyrazia za ďalšiu, emočne vycicávať sa nechajúcu korisť.
 
1. klamanie – v jednom kuse klame, pri čom si je o tomto svojom prístupe k druhým najčastejšie aj vedomý…. (vtip: odkiaľ vieme, že narcis klame?…. že mu chodia ústa). Či klame vedome alebo nevedome, nežije seba a už vôbec nie podľa svojho čistého svedomia cez lásku. Žije podľa hlavy a ega – nechá sa viesť mocou strachu z úprimnosti, autenticity a slobody. Robí to akože veľmi dobre zo strany tej dokonalosti, že ho neprichytíš, na druhej strane, ak ho už človek prekukol, vidí to jeho detinské správanie sa – úroveň je vtedy už na dne šikovnosti, predsa sa s tými svojimi mocnými podvedomými programami viesť neprestávajú. Jednak nevedia, AKO, na druhej strane ani nechcú – je im tak pohodlnejšie, než ZMENIŤ CELÉ SVOJE VNÚTORNÉ NASTAVENIE, čo v podstate budovali celý svoj život. Klamú dokonca aj vtedy, ak by pravda viedla oveľa bezpečnejšie a rýchlejšie k cieli. Nikdy necítia ľútosť, nikdy neoľutujú, čo vyslovili, dokonca by som povedala, že tomu, čo vyslovia, aj uveria – kvôli tomu obrovskému strachu, čo v nich je a ktorým sa nechcú za žiadnych okoloností priznať a sa ich vzdať a pretransformovať do vedomého bytia lásky.
 
2. trojuholníkovanie – stále je v hre ešte jeden človek okrem partnera, koho využíva alebo na kom emočne lipne – iný partner, rodič, kolega, kamarát atď., a to tým cieľom, aby sa energia nekoncentrovala na neho, ale na nich, ako bojujú medzi sebou za jeho priazeň, čím samozrejme opäť rastie jeho ego: aký je žiadaný, aký je prefíkaný, šikovný…. vziať jeho za zodpovednosť nikto nebude, lebo on je stále a v každej situácii ten najspravodlivejší, najlepší, naj…. veď on každému akože len dobré chce a nikomu by ublížiť nedokázal a dokonca to má podoprené všetkými svojimi činmi – proste je stále ten NAJ vo všetkom – aj keď je situácia až tak priesvitná, že ťa už bolí, vyjde nakoniec nezranený a určite ty budeš ešte aj vtedy na vine…. on nikdy…. je dokonalý pri každých okolonostiach.
 
3. vyvoláva ľútosť – príde so storym, že on niečo nedokážu spraviť alebo je závislý a s tým sa nedá nič urobiť a chudáčik je, lebo sa mu niečo nedarí, aj keď on veľmi chce. Niekedy ťa tá správa až tak prekvapí, až neveríš svojim vlastným ušiam, on ale hovorí tak presvedčivo, že aj tu v tebe vyvolá pocit viny za to, že ti niečo”úprimne” hovorí a veď ty si tá blbá, ktorá mu nedokáže ani uveriť, nie ešte mu v tom pomôcť, chudáčikovi.
 
4. vyvolanie pocitu viny – za každú cenu…. on BY chcel všetko robiť dobre, ale KVôLI TEBE to, bohužiaľ, nejde a nie je možné uskutočniť. Preto sa udialo niečo, čo on v skutočnosti ani nechcel, ale nemohol spraviť inak – napr. podvedie partnerku -, čomu sa on sám neprizná, ale keď si už na to prišla, tak nech to je tiež tvoja vina.
 
5. sex – samotný sex je s nimi veľmi dobrý a tým jednoznačne môže manipulovať svoje obete: je vzdelaný, je plný techník, nápadov, novôt, na druhej strane veľmi dobre vie, že sex znamená pre ľudí intimitu, a preto sa ponáhľa dostať vzťah do väčšej “hĺbky”, ďalej vďaka sexu. Tak isto vie, že sex je veľmi silné puto medzi dvoma ľuďmi, no akonáhle by malo dôjsť k skutočnej intimite a blízkej láske, UTEČIE PRED SVOJIM SRDCOM. Cíti, že by sa musel odhaliť a celkom obnažiť. Najviac ho desí život v slobode a láske kvôli svojim hlbokým zraneniam. Aj keď jeho duša po takom šťastí túži najviac na svete, ego ho ale má v moci, preto láska nemôže vyhrať, kým sa nevzdá celej tej ilúzie, v ktorej doteraz žil aj žije.
 
6. vyvolanie strachu – ľahšie či ťažšie formy (vystrašenie, emočné či fyzické facky, krik, bitky, rozbitie okolitých vecí….) už musia znamenať poslednú kvapku v pohári – nemôžeš ďalej čakať: MUSÍŠ HO OPUSTIŤ. Keďže nás ani nikoho iného nevníma ako citlivú bytosť, sme mu len prostriedkom k dosiahnutiu svojich cieľov, s čím môže robiť, čo sa mu zachce, veď všetko patrí jemu, sme jeho majetkom – nič viac pre nich neznamenáme.
 
7. nádej – stále dávajú omrvinky lásky, nádeje a uisťujú nás o to, že nám “SPOLU” (ani nechápu skutočný význam tohoto slova!!!!) bude lepšie, ak dosiahneme nejaký ten cieľ, bod, situáciu či fiktívny dátum…. toľko zmeny stále vymačká zo seba, že by stačilo k tomu, aby si uverila, že sa naozaj zmení a sa uvedomí. Jasne, že v skutočnosti žiadnu zmenu nie je ochotný spraviť, veď si vôbec nemyslí, že by naozaj mal, nedajbože aj musel, keď on je už teraz dokonalý. Pretože ťa ešte chce používať a využívať pre svoj prospech, musí pretiahnuť pred tvojimi očami tvoj ideálny obraz budúcnosti, o ktorom si myslí, že by si chcela mať a v ňom žiť, aby si náhodou neutiekla a sa mohol z tvojich zúfalých emočných energií naďalej kŕmiť.

Je až prekvapujúco priesvitný každý jeden narcis po týchto vedomostiach, on ale bude hrať svoju naučenú rolu ďalej…. keď nie s nami, tak s inou obeťou…. veď svoju dávku drogy k fungovaniu potrebuje – ako by bez nás vôbec mohol existovať?….

Hovorí a sa nám vysmieva, aké sme zúfalé. Kto je tu ale tým skutočným úbožiakom?….

okh.


V prípade, ak sa cítiš natoľko na dne, že pozrieť sa do svojich hlbokých zranení je už nevyhnutné a k skutočnému odhaleniu seba samej/samého potrebuješ pomoc, som tu pre Teba, Kamarát, lebo VŠETKO JE MOŽNÉ:

Píš či volaj, aby sme sa dohodli pri ďalších krokoch k stretnutiu sa 

  • buď cez fb chat 
  • telefonicky 
  • videohovorom alebo  
  • osobne v okolí KE 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,    

fb: https://www.facebook.com/okharmony1   

 

Ostávam v láske k vám všetkým: Andy 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram