Všetko sa dá, keď prestaneme pochybovať v nedokázateľnom.  

Keď naše vnútorné pohnútky budú tak silné, že nám bude jedno, či sa nastaví ten egom očakávaný výsledok alebo nie, sme zdraví. Podstatnejšie bude pohnúť sa z miesta, keď sa tam už až tak nekomfortne budeme cítiť. Ak sa dostaneme do takéhoto stavu, VTEDY JE MOŽNÁ DLHODOBÁ TRANSFORMÁCIA. Keď si povieme, že áno, cieľ je nám dosť jasný, a aj keď nezaručený na 100%, idem do toho a RISKNEM ten môj doterajší život: 

  • Čo, ak na mňa naozaj čaká niečo ešte krajšie?  
  • Čo, ak naozaj tí ostatní majú pravdu a moja teória je fakt len iluzórna, preto nefunkčná, iba do chvíle, kým sa k tomuto bodu nedostanem, teda kým ma Život nezačne preskúšavať, či ozaj žijem svoju vnútornú Pravdu?  
  • Čo, ak na mňa čaká oveľa lepší život, keď sa prestanem držať tých svojich postojov, ktoré ako keby prestávali pre mňa byť efektívne?  
  • Čo, keď prišiel ten čas, kedy musím vykročiť tam, kde som ešte nikdy nechodil a nikdy byť nechcel?  
  • Čo, keď v tom neznámom na mňa čaká život, ktorý som stále túžil žiť, ibaže cez myseľ sa mi tam nepodarilo dostať?  
  • Čo, ak všetko je pravda, o čom tí INÍ hovoria?  
  • Čo, ak predsa je aj iné, než na čo som si celý život dával dôraz?  
  • Čo, ak….?….  

Môžem stratiť niečo? 

Áno: jednoznačne stratím svoju doterajšiu identitu a budem musieť postaviť novú…. Idem do takejto výzvy? 

Áno: stratím svoje celoživotne a tvrdo vypracované presvedčenia…. Som ochotný aj teraz ísť do novoty? 

Áno: stratím tabule, ktoré boli pre mňa jednoznačnými smernicami môjho života…. Idem do objavovania tých nových? 

Áno: stratím tú iluzórnu sebaistotu a získam skutočnú vnútornú silu, vďaka ktorej sa budem môcť prekonávať aj po zdolaní tejto prvej…. Oplatí sa mi risknúť svoj celý život? 

Áno: stratím možno tých kamarátov, ktorých som doteraz okolo seba mal…. Vzdávam sa ich za možné nové známosti, ktoré mi ukážu nové smery v mojom živote? 

Áno: stratím možno aj moju pozemskú lásku…. Risknem a skúsim, či sila lásky pretrváva? 

Áno: stratím skoro všetko, čo mi doteraz bolo podstatné, ale získam nové možnosti a skúsenosti…. Myslím, že mám takúto odvahu? 

Áno: stratím moju závislosť na mozgu a mi bude pomáhať iba v situáciách, v ktorých ho naozaj budem potrebovať…. Viem si predstaviť takú slobodu mysle? 

Áno: stratím svoj chlad a necitlivosť, prebudia sa vo mne emócie, možno aj plakať budem “musieť”…. Idem do toho aj tak? 

Áno: stratím všetky svoje zábrany, ktoré ma držali v podľa mnou vytvorenej realite a sa dostanem do inej dimenzie pohnútok…. Nechám sa prekvapiť, čo je pre mňa vo mne prichystané ešte na tento môj život? 

Áno: stratím svoje strachy a nahradia ich odvaha, sloboda a bezpodmienečná láska…. Vyskúšam život bez obáv a pochybností? 

Áno: stratím všetko, čoho sa držím a získam nadhľad, vďaka ktorému vstúpim na pôdu vyšších vibrácií…. Som pripravený sa uvidieť úplne? 

Áno: stratím tie ťažoby, kvôli čomu som nemohol lietať…. Som ochotný získať krídla? 

Áno: stratím napätie a vystrieda ho úľava a voľnosť, ktoré ma nechajú rozhodovať sa pokojne a bdelo…. Som na to pripravený? 

Áno: stratím tú iluzórnu istotu, ktorú som si vytvoril pre seba cez svoje ego a si budem stále istý v tej neistote (pre moje ego)…. Nechávam sa viesť od teraz cestou môjho srdca? 

Áno: stratím to neustále držanie sa bezpečia, ktorá ním nikdy v skutočnosti nebola a ani nebude, jedine ak ho pretransformujem na sebadôveru a dôveru vo Vesmír a prírodné zákony…. Cítim, že by táto cesta bola pre mňa tá správnejšia? 

Áno: stratím všetky svoje ilúzie postupne a budem kráčať po Ceste Lásky…. Viem si to aspoň trošku predstaviť? 

Áno: stratím na chvíľu toho krok po kroku vytvoreného seba v tom stotožnení sa s egom a otvoria sa mi brány doteraz nepoznané…. Prijímam možnosť cítiť konečne SEBA ako bytosť duše, srdca AJ hlavy? 

Áno: stratím nedbalosť a prísnosť, aby som došiel k ľahkosti tvorenia…. Je to pre mňa OK? 

Áno: stratím svoje sebectvo a budem vedieť lásku aj dávať tak isto, ako prijímať…. Môže byť? 

Áno: stratím svoju nestabilitu a získam pevnosť, ktorá bude jemne bdelá a stála…. Teším sa tomu? 

Áno: stratím menejcennosť, kvôli čomu som celý život trpel a dokazovať musel svoju hodnotu, ktorú som vôbec necítil a nahradí mi ju sebavedomie…. Toto chcem naozaj? 

Áno: stratím život vo svojom doterajšom nevedomom bytí a cez sebareflexiu sa spoznám aj vo svojej hĺbke…. Pripúšťam si takúto obrovskú zmenu? 

Áno: stratím neustále hľadanie a nenachádzanie sa a vykročím na cestu, kde ma postretne ľahkosť a sa mi vykreslí moje poslanie na tento môj fyzický život…. Dovolím si Ho? 

Áno: stratím svoju moc byť obeťou či hrdinom situácií, lebo začínam život zodpovedného vedomého Človeka a Muža…. Chcem sa cítiť pánom prítomností bez toho, že by som musel v každom prípade dokazovať seba? 

Áno: stratím toho tak veľa, že ego sa už teraz bojí a ma chce od tej celej novej, nepoznanej ceste ochrániť, lebo pre neho je zmena tabu…. Idem do toho a sa oslobodím, aby som mohol dýchať vzduch Života namiesto umierania? 

ÁNO? 

Či radšej ostanem v sebaľútosti a závistlivo budem dozerať na tých, ktorí sa odvážili vstúpiť na neznámu pôdu radosti a pokoja? 

Rozhodnutie je len a len na mne…. nikto ho za mňa nespraví. Spravím ho ja? Rozhodnem sa tej najväčšej zmeny môjho života?

Dovolím si tú zmenu k vedomému životu, k vedomej láske a k vedomému milovaniu sa s vedomím bytím v každej jednej mojej nadchádzajúcej situácie žiť? 

Ak odpoviem ÁNO, som si vedomý toho, že beriem na seba ZODPOVEDNOSŤ za svoj život a viem, že spoliehať sa budem odteraz len a len na moje vnútro cez POCITY, ktoré vnímať budem a ktoré ma stále zavedú na pravdivý, čistý, upokojujúci chodník prechádzky plný zmyselného blúdenia sa v najspokojnejšom počasí striedaním sa s búrkami, za ktorými neustále bude opäť svietiť slnko. 

Buď – alebo

Môžem vykročiť a môžem ostať tu, kde som. 

Môžem žiť život vďaka precíteniu ho alebo zomierať v robotickom robení si tých úloh, ktoré za radom vyfajknúť chcem, že som ich splnil. 

Môžem byť spokojným preto, lebo som taký, aký som vo svojej prirodzenosti (nie egu) alebo v napätí a očakávaní tvrdošijne makať na dosiahnutí chvíľkových spokojnosti vďaka vonkajším okolnostiam. 

Môžem začať svoj nový život alebo na konci ľutovať všetko, k čomu som nemal odvahu vykročiť. 

Môžem riskovať všetko, alebo aj nič. 

Môžem sa v tej pre ego neistej budúcnosti tešiť a byť šťastný alebo ostať sám vo svojej ulite, kde slnko zasvieti iba vtedy, ak si z núdze pootvorím trošku jej dvierka. 

Môžem to byť Ja, koho žiť odteraz budem alebo môžem byť stotožnený s mojou mysľou, ktorá mi bude určovať pravidlá, kedy čo musím.

Môžem cítiť a žiť prítomnosť alebo nie a stále skladať ku krátkodobému  potešeniu skladačku budúcnosti cez minulosť. 

Môžem byť v tu a teraz stále alebo v strachu a nenaplnených očakávaniach. 

Môžem byť odteraz voľný či neustále napätý. 

Môžem byť slobodný vďaka sile pocitu svojej sebahodnoty alebo neslobodný v tej menejcennosti, v ktorej zatiaľ som. 

Môžem cítiť v srdci lásku alebo zomierať v neodhalenej, hmlistej, nikdy nekončiacej nádeji v beznádeji. 

Môžem cítiť…. 

Môžem. 

okh. 

Na budúce si povieme aj o druhej strane: nakoľko je niekto ochotný čakať na zmenu v uvedomení si svojho partnera…. je dobré zažívať očakávanie a trpieť celý ten čas alebo sa vybrať tým iným, slobodným smerom aj bez neho? Ako?

Ostávam ti naďalej v blízkosti, aby som mohla pomôcť: 

  • cez fb chat 
  • telefonicky 
  • videohovorom 
  • osobne v okolí Košíc 

0903858930, harmonia.andy@gmail.com,     

fb: https://www.facebook.com/okharmony1    

S láskou: Tvoja Andy 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram