O svojom vnútri ti nedá nič alebo skoro nič vedieť. Teba zo začiatku ako skvelý poslucháč, aj vypočuje – dokonca máš pocit, že má o tvoje vnútorné zážitky a pocity záujem. Robí to vedome, aby si sa k nemu citovo pripútal a mohol ťa pekne, bez tvojho povšimnutia využívať vo svoj prospech, veď jeho matka mu emočnú stabilitu nikdy nezabezpečila, preto ťa POTREBUJE. Jasne, že ti tú svoju vnútornú labilitu nevysvetlí a sa k ničomu úprimne neprizná, aj keď ty to už začneš aj vidieť. Povie ti iba, že veď sa mamka o neho stále starala (alebo nie), mal čo jesť a aj strechu nad hlavou a to mu stále stačilo…. aspoň si MYSLÍ. Keby začal počúvať svoju dušu, pocítil by, ako kričí o pomoc a plače presne tak silno, ako ty, keď ťa nechal samú a bezcitne odišiel alebo ti neodpovedal na slová naplnené emóciami.

Ak sa u neho narcizmus prejavuje v menšej miere, je šanca k sebareflexii.  

Potrebuje ťa ale najskôr stratiť. Ani ja by som nebola schopná s takýmto odstupom o tejto téme písať, keby som tú ním spôsobenú ranu nemala dnes už primerane k dobe, ktorá prešla od jeho posledného útoku, zahojenú. 

Uvedomením si týchto faktov veľmi pomôžeš…. sebe. Doporučujem ti prebrať sa zo sna v čakaní na neho čím skôr, kým sa ti aj fyzicky neprejaví tvoja duša a neukáže, ako veľmi už trpí. U mňa museli prepuknúť rôzne choroby, aby som si uvedomila, že sa nemôžem nechať zničiť kvôli niekomu, komu na mne a mojom vnútornom rozpoložení vôbec nezáleží – vidí iba seba, vo vzťahu je ako keby iba on sám so sebou, ja som len samozrejmosť, ktorú môže kľudne využívať, ako sa mu zachce a potom hračku dať na svoje miesto, ako keby sa nič nestalo.

Jediným východiskom z utrpenia je rozhodnúť sa nepripustiť si spadnúť naspäť do závislosti na ňom. Drž sa svojho už stabilizovaného vnútra. Ostaň v prítomnosti. Ak sa v tvojom živote opäť náhle objaví, nenechaj sa vykoľajiť od Seba, zo svojho stredu. Nech ti sľubuje hocičo, nech ťa chce obalamutiť opäť niečím, ak ostaneš vo svojom strede, jasne budeš vnímať, či sa uvedomil a sa naozaj zmenil alebo iba potrebuje opätovné doplnenie si tých svojich dávok nenásytnosti pre dokazovania si svojej tvrdej pomýlenej osobnosti ako dokonalej bytosti pred ostatnými.  

Kým sa niekto nevyrovnal so svojou minulosťou, nedokáže prijať Seba a poctivo žiť ani v prítomnosti. Stále bude mať obavy ohľadom svojej budúcnosti, veď ho podvedome prenasleduje ten útek sám pred sebou a ženie ho do iluzórnej istoty v budúcnosti, ktorá neexistuje…. chce ho dohoniť a naháňa ho, až kým sa nepozastaví a sa na toho neúprosného tieňa v sebe nepozrie.  

Kým sa sebareflexia neudeje, potrebuje energiu, aby pred svojimi zraneniami mohol behať ďalej. Presne toľko bude do teba investovať, koľko mu postačí na ďalšiu dobu. Všetko má presne vypočítané a si nemysli, že dostaneš od neho viac omrviniek, než za čo si on od teba VEZME svoju dávku sily v tom vašom emočnom biznise. Ak úspešne pochodil, môžeš si byť istá, že sa k tebe vráti raz zas, aby zahral túto nevedomú hru závislosti na tvojej energii opäť a opäť a opäť. Vyžmýka ťa dostatočne, energeticky a emočne vyčerpá a odhodí tak isto, ako aj doteraz stále.

Môžete sa na túto imagináciu hrať a byť v nej zatiahnutí obidvaja, kým len chcete. Je to na jednom z vás, kedy si povie: stačilo. Síce kým sa TO ROZHODNUTIE NEVYSLOVÍ, si naberiete cez vaše egá tú svoju dávku závislosti jeden od druhého cez tie už dobre zabehnuté podvedomé manipulačné programy a sa dostatočne naplníte (aspoň na chvíľu si to budete myslieť), otázne je iba: kto bude viac vytešený a komu spraví dobre žobranie a branie, a kto skôr bude opäť potrebovať využiť druhého vo svoj prospech, lebo sa vyčerpal. Ja som od neho o tie omrvinky lásky žobrala a on odo mňa surovo bral, čo potreboval. Preto jasne, že som bola vyčerpaná ja a nie on…. jeho ego sa mohlo cítiť v moci a na koni, kým som si mu dovolila skákať mi po hlave (vďaka mojim nezrelým emóciám, menejcennosti, nesebaistote a nedôvere v sebe a vo svojej hodnote).

Akonáhle som si uvedomila tú jeho hru a som si aj DOVOLILA nepripúšťať si ani len kúsok tej omrvinky lásky mi dať, prestal aj on brať a využívať ma. Síce ma za tú moju “necitlivosť” voči jeho egu obviňoval, už nezaberali. Ego nechce stratiť svoj zdroj energie a preto spraví VŠETKO, aby sa tak neudialo a aby nikdy nepocítilo prehru. On ten boj ale nakoniec prehral a sa stiahol až tak, že sa mi pravdepodobne už nikdy v živote neukáže….. ak nad ním, nad jeho egom nezvíťazí sila skutočnej lásky.

Nechala som ho so svojimi nespracovanými bolesťami samého tak, ako on nechával stále mňa. Či sa v sebe s nimi vôbec niekedy v tomto živote popasuje tak isto, ako ja, je na ňom. Nie som za neho a za jeho konania zodpovedná. Tú zodpovednosť buď zoberie na seba on alebo nájde ďalšiu obeť k neustálemu načerpávaniu tej energie, ktorú potrebuje z vonkajška, kým sa neodváži pozrieť sa na seba, do svojho hlbokého a temného vnútra. Obeť môže byť aj ďalšia žena, rodič, kamarát či kolega – nezáleží.

Uzdravieť sa môže jedine pozastavením sa sám nad sebou a položením si otázky: “Prečo sa toto celé udialo a deje? Čo mi táto situácia ukazuje? Ktorým smerom sa mám ďalej POHNÚŤ? – a to nemyslím iba fyzicky…. samozrejme, aj…. hlavne ale pozrieť sa do seba, uvedomiť si svoje myšlienky, slová a činy, či sú v rovnováhe s POCITMI, ktoré v sebe cíti, uvidieť a pozastaviť sa nad skutočnými DôVODMI rozchodu.

V  prípade, ak si obidvaja uvedomia, čo im tento vzťah prišiel ukázať, sa môžu vnútorne posilniť a vymaniť sa zo silnej väzby a závislosti na vonkajších zdrojoch uvedomením si tých podvedomých procesov, ktoré ich doteraz hnali vpred cez sebectvo a ponižovanie sa. Uvidia sa z nadhľadu, zo strany lásky a prejdú cez svoje bolesti, ktorými nikdy nechceli.

Iná cesta neexistuje.  

Tiež som si nechcela pripustiť, že by som bola závislá na vzťahu s mužom. Moje ego sa tomu veľmi dlho bránilo, až jedného dňa som si povedala: “A DOSŤ!” Vtedy sa vo mne všetko zmenilo. Vtedy som sa prijala a tým aj Peťa takého, aký je s rozhodnutiami takými, aké robí. Vo mne sa všetko uvoľnilo a som sa prestala báť prítomnosti. Zrazu som VEDELA, čo mám ROBIŤ, lebo som začala CÍTIŤ svoje vnútro. Zrazu som ho už nesúdila, iba si uvedomila: “On tento krok, čo ja, si ešte nedovolí spraviť a preto fyzicky spolu nemôžeme byť. Veď to je aj tak jedno: na úrovni duše tak či tak už dávno sme.”

Po tomto uvedomení mi už mohol kľudne vyčítať naďalej: “Keby si ma chcela, ma nevyhodíš.” – nezaberalo. Cez masku vyvolania vo mne pocit viny som už videla ten jasný a bezvýchodiskový výkrik jeho ega. To, že skúša tie jeho posledné manipulatívne boje so mnou a si neuvedomí jednu podstatnú vec: nemá s kým bojovať…. ja ho už iba prijímam – nechcem byť ani lepšia, ani horšia od neho, pod kontrolou mi stačí mať seba a nie jeho, prestala som očakávať jeho zmenu, prijala som ho s tým spolu, že chce ešte Seba odmietať a tým aj mňa, svoju minulosť, svoju budúcnosť a tým aj odmietanie žitia spolu so ženou, ktorá ho milovala.

Kým odmietame uvidieť svoju dušu, ona nám pomáhať nedokáže. Ani nemôže.

Kým odmietame posunúť sa z moci ega do lásky srdca, život sa nám v tom smere zmeniť nemôže – na tom kúsku pôdy môžeme očakávať vyrásť kvietok, kde nekonečne vysádzame burinu, ibaže márne, kým nezmeníme semienko uzavretosti na svetlo Vesmíru. 

Ak medzi partnermi pocity lásky boli skutočné, zmenou ich vnútorného nastavenia zažijú “neskutočne” silnú bezpodmienečnú lásku plnú už uvedomelých emócií, vášne a slobody v leveli pravdy, úprimnosti, otvorenosti, odovzdanosti a úcte. Precítia vďačnosť jeden druhému za poriadne silné odzrkadlenia tieňov ich dávnych zranení. Budú sa tešiť z uzdravenia sa a z tej vnútornej sily, ktorá sa vďaka vedomých zažití ťažkých pádov vo vás objavila. Poďakujú sa navzájom za to, že sa chovali presne tak, ako, lebo budú obidvaja vedieť, že nemohli inak, veď by menšie “urážky” na ego nezabrali.

Závislosti odišli a môžu žiť vzťah, kde sa dá dýchať čistý vzduch lásky a kde sa dvaja vedome milujú. 

Je naozaj možné, aby sa narcis úplne uzdravil?…. pokračujeme na budúce…. 

Zatiaľ ostávam v láske k vám, Kamaráti a Dvojplamene.  

okh. 

Konzultácie v téme vzťahov (a Života) objednávaj: 

  • cez fb chat 
  • telefonicky 
  • videohovorom 
  • osobne v okolí Košíc 

na tel.č.: 0903858930, e-maili: harmonia.andy@gmail.com,     

fb: https://www.facebook.com/okharmony1    

Ostávam v úcte: vaša Andy 

 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram