Zhadzuje ťa emočne a ty na ten jeho chlad nejak reaguješ. On vidí iba tvoju reakciu, príčinu NIKDY. Preto v očiach nielen jeho, ale aj v jeho okolí každého, budeš tá najhoršia žena na svete, ktorá si dovolila s ním nesúhlasiť. Budeš počiernená pred ich kamarátmi či rodinou a nebude ťa ani trošku chrániť či obhajovať…. práve naopak:  

  • len TY si mu robila naprieky a preto váš vzťah nemohol fungovať 
  • len TY si bola tá, ktorá sa správala nepatrične 
  • len TY si bránila vo vašom spolužití.  

Vôbec nevidí v tom celom procese seba. Nevšíma si v tom celku AJ jeho časť, -príčiny a následky mu nehovoria nič. Nikto iný okrem teba nemôže byť na vine.

Veď on s tebou spolupracovať, žiť či pomáhať chcel. Veď on…. on…. a iba on bol ten, ktorý to naozaj chcel a zachraňoval, ibaže s tebou nebolo možné…. si hysterka, precitlivelá žena, ktorej odišiel rozum a radšej by mala brať tabletky na nervy, než tu pred ním vyskakovať. Každému bude hovoriť a dokazovať si svoju nepoškvrnenosť: “Bola tu táto baba, v ktorej som zo začiatku videl nádej, ale stratila svoj rozum, stále niečo odo mňa chcela, proste je úplne iná, než som si myslel a sa celkom zbláznila…. Ďalej sa s ňou už nedalo. Stále ma vzala na zodpovednosť a som už nemal pokoj pri nej. Lepšie tak bez nej a sám. Môžem žiť svoj život (dodávam: naďalej sebecký) v pokoji, ako pred ňou.” – a to rozpráva nevinne, až tak, že mu v jeho okolí každý aj uverí. No tebe to už je tak či tak jedno – aspoň by malo byť, ver mi, nádherná žena…. neoplatí sa smútiť za ním…. za tým, ktorému bolo stále jedno, ako sa CÍTIŠ TY.

Štipka ľútosti či pokory v ňom nie je.

Iba drzosť, bezočivosť a nevďačnosť. Vykrúca slová tak, aby on mal plnú pravdu v každom jednom prípade a nikto nič si nemohol ani všimnúť o tom, že aj on v procese a uskutočnení sa vášho rozchodu mal ruku. Teda v tejto roli on ostane úplne čistý pred každým vo vašom spoločnom okolí. Lepšie ti bude, ak tento fakt proste len prijmeš…. ty vieš svoje a nech ti stačí tvoja čistá duša.

A…. je veeeeľmi…. veeeeľmi kľudný, pokojný, vyrovnaný – pred každým.

Aj keď v sebe cíti vnútornú nervozitu, neprizná sa ti alebo čo je ešte strašnejšie: nekľud si najčastejšie ani on sám na sebe nevšíma. Otázku “Prečo sa takto celý príbeh odohralo, keď sme sa chceli, keď sme sa milovali?” tým pádom nepozná a ani nepokladá – veď on bol dokonalý aj je stále a nemá sa v čom zmeniť, uvedomiť sa či popracovať na svojom vnútri. Je pred ostatnými chránený, “čistý”, a tým pred sebou taktiež. Toľko mu stačí.

Ak sa nevšimne, túto taktiku bude opakovať dookola. Dokedy?  

  • kým…. kým sa raz neozve jeho svedomie…. 
  • kým sa raz nepozrie DO SEBA 
  • kým mu raz nedôjde, že ho tá žena naozaj milovala a on s tým svojim správaním sa ku nej ju stratil, veď ona mala sebaúctu, čo on ešte vtedy nie.  

Má na výber:  

  1. svoje činy-nečiny môže celý život ľutovať alebo  
  2. na sebe veľmi rýchlo a úprimne popracovať.  

Je to už teraz iba a iba na ňom. Ostal sám, čo začína aj pociťovať. Ak si dovolí tú svoju samotu CÍTIŤ a pochopí, že to, čo si o ňom myslia ostatní a čo očakávajú od neho v práci, doma či medzi kamarátmi, by pre neho malo byť jedno, nemusí stále byť ten slušný chlapec, akého z neho chcela mať mamka.

Môže aj cítiť.

Perfektný nebude tým, že sa ozbrojí chladom. Práve opačne: ak bude pevne a citlivo stáť pri sebe a tým aj pri svojej milovanej žene, tým v očiach druhých vyrastie a bude práve ten frajer, ktorým sa chcel stále stať, len sa trošku na nejakú tú chvíľku pomýlil a vybočil na inú, krutejšiu koľaj svojho života…. si len MYSLEL, že ním je, no teraz sa ním skuočne aj stať môže.

Dvere sú otvorené. Vstúpiť cez nich musí ale on sám.

Kým Seba ale nedovolí uvidieť, z tvojho života vystúpi tak, ako keby tam nikdy ani nebol: sám od seba ťa nekontaktuje, nepríde, nestojí pri tebe a zmizne bez jedného jediného slova. Na tvoje otázky neodpisuje, neodpovie.  

Ostaneš sama so svojimi neodpovedanými otázkami v úplnom šoku. 

Ešte aj na konci ti chce dať to najväčšie a najsilnejšie bodnutie, aké len môže, aby ti ukázal, že takto sa k dokonalému mužovi nespráva…. veď on MAL BYŤ kráľom pre teba a ty si k nemu bola podľa neho neúctivá, veď si už jeho ego ďalej hladkať nebola ochotná a ste sa radšej oddelili od seba kvôli precíteniu tvojej sebahodnoty, tak to odnes so sebou…. puf…. a facka nakoniec ešte…. emočná…. ale poriadna, aby si na neho nemohla v živote zabudnúť (zabudnúť sa ani nedá, iba vykročiť ďalej – bez neho).

Chce byť niekým, kým v skutočnosti nie je a ten stav nedokáže docieliť cez nikoho. Nedochádza mu ešte, že sa ani nedá využitím iných byť šťastným. Skúša, skúša a stále len skúša namiesto toho, aby sa ON niekým naozaj STAL. Nie ale pošliapaním druhých. K tomu ale ODVAHU zatiaľ nemá. Preto musí zhadzovať slabšie pohlavie, aby sa nad nimi vyvyšovať mohol.  

Ilúzia ako vyšitá a si to predsa nevšimne. 

Ak čakáš na jeho vysvetlenie, je to nazmar, keďže sa toho nikdy nedočkáš. Zbytočný čas. Prestaň sa trápiť kvôli nemu a vykroč ďalej. Nezaslúži si ťa pri takomto chovaní sa voči tebe. Úplná nevšímavosť, neúcta, nepokora, nevďačnosť, sebeckosť a neláska.

Ak by sa náhodou predsa len ozval, dostaneš iba ďalšiu citovú bolesť vo forme jeho slov, cez ktoré ti vyjadrí, aký je on vyrovnaný s tým, čo sa stalo, nič sa ho nedotklo, emočne je s týmto dianím stotožnený a spokojný, z jeho strany bolo všetko v poriadku a dovi…. konfrontuje ťa s tým, že striasol zo seba všetko, čo sa medzi vami udialo, ako pes zo seba vodu…. z jednej sekundy na druhú sa z tvojho života opäť vytratí. Proste a jednoducho odíde a tým pre neho je všetkého medzi vami navždy koniec. Uzavreté. Bez vysvetlenia si problémov, bez poďakovania sa za spoločné pekné chvíľky s tebou, bez nejakej ľútosti, že sa váš vzťah skončil.  

Jeho imidž ostane nepoškvrnený a opäť len tebe bude ťažšie po tejto flegmatickosti, lebo si budeš klásť otázky typu: “Ako toto celé teda medzi nami je? Nič som pre neho neznamenala celý ten čas? Ako je to možné? Veď sa mi zdalo pravý opak….” Tvoj svet sa v tebe zrútil a on sa hrá hrdo na emočne nedotknuteľného frajera, v sebe sa ti vysmieva, ako sa nedokážeš kontrolovať, ako sa necháš ovplyvňovať a nie si dostatočne silná – čo pravdou trošku môže byť, no stále lepšie, než sa stať robotom bez citov.  

Ostala si sama so svojim rozvráteným obrazom sveta a nechápeš ničomu, čo sa medzi vami stalo. Si popletená a skúšaš prísť na to, čo sa to tu vlastne v skutočnosti deje. 

Rozumieme všetci tejto jeho LOGIKE, ako nevšímavo všetkých okolo seba dáva dole a sa nad nimi povyšuje, keďže sa necíti sám sebou dostatočne spokojný – kým sa ale tomu neprizná, bude pokračovať v tej hre jeho mysle vedený v tých podvedomých programoch, s ktorými je vo svojom egu stotožnený….  

K tomu, aby si ani naďalej nemohol všimnúť svoju nedokonalosť, potrebuje k sebe na doplnenie tejto menejcennej energie niekoho (najčastejšie ženu, v menej častých prípadoch tak isto dostatočne narcistického kamaráta), ktorý mu dodá tú od nás už neprúdiacu posilňujúcu energiu, vďaka ktorej môže prežiť v nevedomej frajerine a pokračovať ďalej vo vytváraní iluzórneho obrazu o sebe vo svojom okolí, čo mu potvrdí jeho silu, pohotovosť a dokonalosť. 

Keď ste sa od seba odlúčili, si vyhodený z jeho života bez povšimnutia, ako včerajšia krabica od pizze či stratená ponožka niekde v rohu poslednej izby. Si vyhodený z jeho života. Bez vysvetlenia, bez nejakých citov, s tou najväčšou neúctou, aká len byť môže. 

Nezabudni v tom celom dianí na seba, ako sa to stalo aj u mňa.

Buď triezva, lebo táto tvoja tiež nevedomá hra v role obete má silno deštruktívny následok, keďže sa už vo vzťahu celú dobu nachádzaš v emočnom napätí a ten nátlak je tak strašne silný, že vzniknú posttraumatické symptómy, ktoré postupne na sebe zisťuješ. Môžu to byť nočné mory, trasenie sa rúk, prudké a náhle panické nárazy, môžeš cítiť, ako keby doslova tvoja myseľ nezvládala situáciu (takto som sa ja cítila), stratíš hlavu a vybuchneš od tých emócií, ktoré neboli pochopené a najčastejšie ani možné podať druhej osobe a ostali v tebe nevyslovené.

Doslova nezvládaš situáciu a vôbec nevieš, ako z toho celého von.

Závislosť na ňom je tak obrovská aj fyzicky, aj citovo, mentálne aj duševne, že si nevieš rady, čo so sebou ďalej. Ten tlak v tvojej hlave je tak veľký, že si miestami myslíš, že sa v nej väzby čoskoro rozpadnú. Či len ležíš katatonicky a nič, len on ti chodí v hlave bez prestania. Čiže takáto obeť bez vedomia toho, ako zo situácie von, čelí aj syndrómu vyhorenia a máš chuť vzdať sa všetkého – aj vlastného života.

Táto trauma pre teba je tak, ale tak nevysvetliteľná, že mozog proste skolabuje.

Veľmi ťažké obdobie prichádza pre túto stranu. Potrebuje vysvetlenie, ono sa k nemu ale nijakým spôsobom nemôže dostať a preto sa jeho ego búri…. potrebuje buď dávku svojej závislosti alebo aspoň nejaké to pochopenie, čo sa to tu udialo a prečo. Táto situácia je pre obeť tak nová a strašne silná, že sa s ňou nijak nedokáže vysporiadať.

Narcis je dostatočne inteligentný…. až by som povedala: nadpriemerný. Jediná chyba je tu tá, že je IBA V HLAVE. Srdce pre neho neexistuje, až mu prekáža. Teda…. buď si všimne, že sa v takom odstupe nedá vytvoriť blízkosť, alebo nie. Síce, aj to je pravda, že tvrdí: on blízkosť nikdy ani nechcel ani nepotreboval, iba kamarátku a milenku…. a má dokázanú svoju pravdu zas, keďže to na začiatku vášho vzťahu naozaj spomínal, ale ty si podľa neho tak blbá, že si očakávala niečo viac…. Nemala si…. tvoja chyba, veď on ťa na to upozornil včas. Preto on je aj z tejto strany čistý (sám pred sebou iba, lebo ty ho veľmi dobre VIDÍŠ).

Otázkou ostane: prečo vyhľadáva až tak veľmi vzťah so ženou, keď v zápätí ti tvrdí, ako dobre sa cíti sám?…. Záhada?…. Nie…. Iba tu je ten háčik, k čomu sa priznať nechce: v podstate veľmi túži po nádhernom vzťahu, ibaže nič za to nie je ochotný spraviť, len očakáva od ženy úplnú priazeň presne tak, ako to dostával od svojej mamy celé svoje detstvo…. a ešte aj ďalej.

Ak sa niekedy vo vašom vzťahu na seba pozabudol a “náhodou” cítil, je schopný ti do očí priamo zaklamať: tie chvíľky, kedy nevnímal ani čas, pre neho nič neznamenali. Keď sa teda sem-tam zabudol kontrolovať a sa neriadil podľa svojich skalopevných presvedčení, tie chvíľky boli iba nič neznamenajúce omyly. On naďalej necíti a sa pri tom svojom celoživotnom programe bude držať, nech sa stane čokoľvek. 

Ak trošku súcitu a emočnej citlivosti v ňom predsa ostalo, tak ak k tebe vôbec niekedy nejakú lásku cítil, prestane sa ti ozývať, ale naozaj striktne, a nechá ti priestor prebrať sa z tohoto neskutočného šoku. Ak vaše puto pre neho vôbec niekedy niečo znamenalo, preberie ho jedine váš rozchod, nič iné. Ak ani to mu nestačí, aby sa UVIDEL, prestaň za ním smútiť a choď ďalej vo svojom živote, ale určite bez neho. Nepripúšťaj si sa s ním skontaktovať opäť…. vo svojom záujme.

On, ak jeho pocity k tebe boli pravdivé a úprimné, sa všimne a popracuje na sebe. Ak nie, aspoň ti ďalej ubližovať nebude môcť. Jedným slovom: odpoj sa od neho čím skôr, tým lepšie pre teba.

Možno bude skúšať vrátiť sa k tebe. Objaví sa ako záblesk z modrého neba, podá ti cez jeho inteligentný úsmev a pár presne riadených dotykov a slov opätovnú nádej. Spýta sa ťa krásne jemne: “Ako sa máš?” alebo ti vysloví, čo veľmi dobre vie, že túžiš počuť: “Chýbaš mi.” Najväčšou pravdepodobnosťou nie TY ako osoba mu chýbaš, ale tvoja energia a situácia, ktorej bol zvyknutý a odkiaľ nedostáva dostatočné naplnenie, preto ťa vyhľadal. Jeho požiadavka na pozornosť a kontrolu musí byť doplnená, preto potrebuje odčerpať tú energiu, na čom bol závislý a zvyknutý. Ak sa mu podarí dostať sa k tebe a ťa opätovne emočne vyčerpať, on dostane svoju dávku drogy, vďaka ktorému určitú dobu dokáže znova bez teba fungovať. Vykašle sa na teba a nechá ťa v riti tak isto, ako to spravil už miliónkrát predtým. Kým sa v tom bludnom kruhu pohybujete, sa ani jeden z vás nedostane z neho von, do slobody z väzenia ega, do pokojného a láskyplného tepla domova, kde vaša duša túži byť.  

Nepripusť si preto, že by si spadla do tej istej pasce ešte raz. Ostaň v nadhľade, v tých vyšších vibráciách, kam sa ti časom podarilo dostať sa. On iba podvedome skúša, či si už dostatočne silná k tomu, že by si do tej predošlej závislosti znova nespadla.  

Akonáhle ale si všimne, že si mu aj tentokrát naletela, jeho nenaplnená energia je tou tvojou nesebaistotou dostatočne dobitá natoľko, že sa s tebou s tými svojimi manipulatívnymi taktikami hrá presne tak, že by videl, ako trpíš vďaka nemu a kvôli nemu. Naplňuje ho tak nesmierne, že bez súcitu ti ubližuje, kým sa nechávaš jeho šarmom a charizmou viesť. 

Odolaním naskočiť znova na tie jeho prefíkané a ako keby úprimne podané sľuby či výkony mu zrazu začne chýbať tvoja energia. Neprizná sa tomu. Od doterajších jeho manipulácií má oveľa bolestivejšiu krutosť prichystanú pre teba: dlhodobé ticho. 

Z ničoho nič, ako sa objavil, tak z tvojho života aj zmizne a nepočuješ o ňom presne tak, ako pred jeho objavením sa. Kým tou svojou samoľúbosťou je naplnený vďaka obdivu z vonkajška kvôli nejakému výkonu, je spokojný a na teba si v tých chvíľach – buď si si istý – ani len nespomenie. 

Je mu proste dobre. Veď je dostatočne uznávaný a jeho ego môže ďalej rásť. Že ty sa ako cítiš, to mu ani nenapadne a ho to vôbec, ale ani trošku nezaujíma.

Jeho detské zranenia sú natoľko veľké, že tá sebaľútosť, ktorú skrýva za rôzne masky dokonalosti, sa neozýva – aspoň ju vôbec nevidí vedome, až tak dokáže potlačiť celého živého Seba. Tak isto si nevšíma (alebo dokonca “bravúrne” potlačil) aj svoj hnev, cez ktorý ale naďalej žije svoj život radšej v utajenosti, než že by sa mal pred niekým srdcom otvoriť. 

…. pokračujeme opäť na budúce ďalej s tým, či má a ak áno, akú šancu uzdraviť sa takýto uzavretý, emočne zranený človek. 

vaša Andy 

Konzultácie sú naďalej k dispozícii:

  • cez fb chat
  • telefonicky
  • videohovorom
  • osobne v okolí Košíc

okh.

 

 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram