O pocitoch počuť nechce – bolo by pre neho (jeho ego) hrozbou stať sa celistvým človekom a vykročiť do neznáma, kvôli strate svojej dlhoročne vybudovanej identity, s ktorou sa už stotožnil. Ovláda ho skôr ten zvyk byť uzavretý s kľúčom zahodeným od svojho srdca ďaleko od seba nad oslobodením sa z ulity, do ktorej sa sám uzavrel. Preto (pre istotu) nie je ochotný dozvedieť sa o pocitoch vôbec nič….   

Ženskú a mužskú energiu v každom jednom z nás popiera, len aby sa mohol držať tej svojej teórie presvedčení, v ktorej sa síce cíti nervózne, predsa iným smerom nevykročí – radšej, než by sa mal “stratiť” v skutočnom Samom Sebe, kde by ním nikdy nevídaná sloboda a láska pootvárala všetky zákutia srdca, vďaka čomu by mohol zažiť ozajstné žiarivé šťastie. 

Podľa už aj mojich skúseností teda ti odporučujem: čím skôr z takéhoto vzťahu UTEČ a ho vylúč zo svojho života. Tvoje emočné telo si zaslúži zažívať otvorenosť, jemnosť, krásu, slobodu, ľahkosť, nehu, radosť a nadšenie, ako to v sebe aj cítiš. Nikdy nezabudni, že si zaslúžiš všetko, čo v tebe, v tvojej hĺbke vnímaš a sa prestaň vyhovárať s tým, že ho miluješ…. možno áno, ale začni milovať AJ Seba a uvidíš, že taký partner ti ďalej v živote CHÝBAŤ NEBUDE. Zaslúžiš si skutočného Muža – partnera, ktorý ťa otvorene a vedome z duše miluje a sa za tieto nádherné pocity nehanbí. 

Vzťah, v ktorom môžete SPOLOČNE KOMUNIKOVAŤ AJ O POCITOCH, je nám všetkým prirodzene blízky. Preto problémy aj radosti, ktoré sa vyskytli počas vášho spolunažívania, chceš vyrozprávať človeku, ktorého sa týkajú a nie iba kamarátke či kamarátovi.

On, ktorý predtým bol ochotný baviť sa o všetkom, sa zrazu od teba odvrátil. Vytiahol z vrecka nemilosrdnú až vražednú taktiku, ktorá psychiku človeka úplne zlomí, ak si to dovolíme a neustriehneme Seba spolu so svojou dušou včas.

Stojíš uprostred vzťahu, o ktorom si si myslel, že bude ten správny a doživotný, a zrazu sa všetko zrúca pred tvojimi očami…. chceš zachrániť vaše spolužitie, ten druhý ale o to nemá žiadny záujem…. totálna ignorácia až obvinenie teba: “Prečo plačeš, keď sa nič nezmenilo, veď ťa tak isto ľúbim, ako stále.” …. a ty vieš, že sa zmenilo úplne všetko až od základov: ten človek, ktorý ťa predtým stále s radosťou vypočul, ktorý ťa chápal a stál pri tebe, zbožňoval ťa a bola si pre neho tá bohyňa, o ktorej sa mu celý život snívalo a z tvojej strany tak isto, sa z neho z ničoho nič stane chladná skala. Čím mocnejšie s ním skúšaš o vašich (všímaš si, že už iba tvojich) problémoch rozprávať, tým viac ťa ignoruje, sťahuje sa do opozície a je stále tichší a tichší. 

Najsmutnejšie na tom celom procese je, že oni tú hluchotu a nemotu aplikujú úplne vedome. Vidia, kedy už nezvládaš situáciu bez emócií, vtedy vyštartujú k finálnej emočnej facke a ťa nechajú s problémom v totálnej bezmocnosti úplne samú, keďže si ho pre odpustenie neprosíkala, nezabudneš na všetky svoje (podľa neho ne-)problémy a nech je všetko tak, ako bolo: “Veď už buď normálna.” – počuješ iba, no jeho blízkosť už necítiš. Nevyhovela si mu, nepohladkala si jeho ego, tak sa tráp sama, bez neho…. – dáva ti tou vetou najavo. On ti len dobré chcel stále (hahahaha), nie tak, ako ty jemu (hmmmm) – projektuje na teba svoje pocity a tým ťa donekonečna emočne vydiera. Za všetko, čo si spravila či nespravila, teba bude viniť a nepozrie sa na SKUTOČNÉ DôVODY: cítiš sa v spoločnosti dobre?…. tak aj on bude, ale ti ukáže poriadne škaredo, že sa mu nepáčilo, ako dobre si sa cítila s inými – nie s ním…. žiarlivosť, majetníckosť vychádza na povrch každým krokom a chce ťa držať na krátkom povrázku. Neznáša, keď sa aj s niekým iným dobre cítiš. Neverí v OZAJSTNEJ LÁSKE. Preto ťa vykorisťuje stále viac a viac. Nevšíma si, že on má problém sám so sebou, keď také pocity v sebe nosí. Nie. On je proste dokonalý a ty rob so sebou niečo konečne…. vylíž mu zadok najlepšie od rána do večera a MOŽNO RAZ sa aj ty priblížiš k nemu, na jeho ÚROVEŇ trošilinku…. možno…. a dovtedy makaj a mu dokazuj v každej jednej sekunde, že ho miluješ…. možno (!!!!) ti raz, niekedy…. možno (!!!!) ti uverí, ak si to zaslúžiš a dostatočne dokážeš svoj výrok a pocity k nemu…. MOŽNO…. 

Takíto ľudia sú len emočne veľmi, ale veľmi zranení  

Uzdraviť sa môžu jedine, ak si to všimnú, pripustia a začnú sa pozerať na seba ako na človeka, ktorý potrebuje pomoc a o tú pomoc niekoho aj požiadajú – keď chcú raz žiť ozaj láskyplný, naplnený život v kráse, objatí a v rodine, kde je každý rovnocenný, zdravý, vedomý jedinec, kde milovať je abeceda pre členov rodiny tak podstatná a prirodzená, ako v hĺbke svojej duši to aj on miestami pocíti, ibaže sa tomu pocitu neodovzdá. 

Všetko alebo nič

Narcis ťa zo začiatku buď obskakuje a dáva ti všetko to, po čom si stále túžila, na fb-u o tebe píše básne a dáva za radom fotky spolu s tebou, alebo pravý opak toho: nič…. ticho aj tam…. vôbec žiadne spoločné fotky, len aby mal pokoj a nikomu nič nemusel vysvetľovať, AK BY váš vzťah predsa len skončil (veď ako inak, keď sa toho bojí od začiatku). A ty presne túto neodovzdanosť do vášho vzťahu CÍTIŠ celý čas, čo “spolu” ste. 

Možno by  s tebou aj chcel naviazať naozaj nejaký ten vzťah, len nevie, ako. Tie jeho bolesti sú tak silné, že sa nedokáže pohnúť z miesta, aj keby chcel. Chápem aj to, no martýra zo seba nemôžeme robiť do konca nášho života.

Je potrebné z jeho strany si uvedomiť tie svoje zranenia, vyjsť s nimi na povrch, začať o nich otvorene rozprávať, chcieť ich pochopiť a dostať ich do vedomého stavu, aby sa niečo na tom mohlo zmeniť. Ego ho púšťať k odkrytiu svojich programov chcieť nebude. Človek musí byť ozaj veľmi silný, aby sa dokázal povzniesť nad tou neúprosne silnou mocou svojho ega. Inak sa z toho chladu nevymotá.  

Šancu teda každý má….

…. je to len a len na ňom. Ak si ten muž uvedomí, že sme ho celý čas len milovali, ibaže nám nedovolil spojiť sa s ním na každej úrovni lásky, má možnosť sa ZMENIŤ. Ak si nechá zvíťaziť svoje ego…. hmmmm…. aj takáto možnosť existuje…. uzdraviť sa ale dá – to je isté…. ak si uvedomelosť človek sám sebe DOVOLÍ a sa nechce na konci svojho života obviňovať, že anno bola jedna žena, ktorá ho z celého srdca milovala, len on hlupák za lásku nespravil potrebné kroky a je tam teraz sám, nemá kamarátov, rodinu, ženu…. nikoho na svete, lebo každého od seba odstrčil tým svojim neprístupným správaním sa. Možno pár egoistov sa na neho príde pozrieť a sa dohodnú, podajú si ruky: “Veď aj tak každá žena by nás iba využila, preto lepšie byť sám, než emočne vydieraný.” Možno si ale skôr niekto z nich uvedomí, že vydierania sa báli iba oni kvôli dávnejším svojim prežitkom…. tá Žena ich iba milovať chcela…. 

Môžeme sa ľutovať celý život, neotvoriť sa k láske a na sklonku života sa za to obviňovať, alebo spraviť ten (pre nás) najťažší krok, ktorý len existuje na svete: prebrať sa z tej ilúzie, v ktorom žijeme.  

Možnosti stále sú…. len či ich aj srdcom využijeme….  

Jedno ROZHODNUTIE je k tej ZMENE potrebné iba a VYKROČIŤ smerom, ktorým sme si NIKDY pripustiť nechceli: k úprimnej a hlbokej láske so VŠETKÝM, čo tam patrí….  

Náš život my tvoríme a je taký, akým si ho DOVOLÍME mať…. to je vsjo….. zatiaľ 🙂 

Prajem krásne citlivo jemné chvíľky v pochopení a uvedomení si Seba, svojej hĺbky a láskyplnosti k sebe: 

vaša Andy 

Konzultácie sú naďalej k dispozícii:

  • cez fb chat
  • telefonicky
  • videohovorom
  • osobne v okolí Košíc
 
🙂

Pridaj sa aj ty k téme 🙂

Follow by Email
YouTube
Instagram