Strávil jsem 5 let ubližováním skvělé ženě, díky tomu že jsem s ní sice byl, ale ve skutečnosti jsem si ji plně nezvolil.

Chtěl jsem s ní být. Opravdu jsem si ji chtěl zvolit. Byla to úžasná a znamenitá žena, zábavná, přitažlivá a smyslná. Dokázala moje celé tělo rozesmát během minuty, měla skvělý důvtip a dostávala mě její exotická krása. Probouzet se s ní každé ráno v objetí byla moje oblíbená část dne. Miloval jsem ji bláznivě.

Bohužel, jak se to stává mnoha mladým párům, naše nevědomost, jak správně milovat vytvořila velmi rychle stresující výzvy v našem vztahu. Netrvalo to dlouho od mých skvělých ranních chvil v objetí, po té co jsme spolu byli nějakou dobu, jsem si začal říkat, jestli by se nenašla nějaká žena, kterou by bylo lehčí milovat a která by mě více milovala.

Jak plynuly měsíce a tato myšlenky okupovala moji mysl více a více, vybíral jsem si ji méně a méně. Každý den, pět let, jsem si ji vybíral méně. Zůstal jsem s ní, ale přestal jsem ji vybírat. Oba dva jsme trpěli.

Abych si ji vědomě každý den zvolil, znamenalo by to koncentrovat se na její dary, které přinášela do mého života, za které bych mohl být vděčný: její smích, krása, smyslnost, hravost, její skvělá společnost a … mnohé další. Bohužel, v té době, jsem byl málokdy schopen to v ní vidět, natož přijmout.

Příliš jsem se soustředil na hněv, nejistoty, požadavky a další aspekty její silné osobnosti, které mě dráždili. Čím více jsem se soustředil na to horší, tím více jsem toho viděl, a tím více jsem ji to zrcadlil mým nejhorším chováním. Přirozeně to potom akorát vygradovalo a celé napětí mezi námi byl intenzivnější.. což vedlo k tomu, že jsem si ji vybíral ještě méně.

…Tato smrtící spirála pokračovala po celých pět let.

Tvrdě bojovala, abych si ji zvolil. To byl ale nesplnitelný úkol. – „Nemůžete nikoho přimět, aby si vás vybral, i když vás miluje.“

Aby to bylo fér, tak ona si mě nevybrala plně také. Urážkami, které mi dávala a  díky jejímu hněvu to bylo dost evidentní.

Dnes si ale uvědomuji, že její hněv byl často způsoben tím, že se necítila se mnou bezpečně. Cítila, jak jsem si ji nezvolil každý den, v mých slovech, v mých činech a bála se, že ji opustím… Ve skutečnosti, jsem ji opustil.

Tím, že jsem si ji každý den nezvolil jako svoji partnerku po celých pět let a že jsem se více soustředil na to, co mě na ní vadilo, místo toho, abych se soustředil na její dary… tím jsem ji opustil.

PRACUJTE NA VAŠEM VZTAHU KAŽDÝ DEN, NE JENOM V TĚŽKÝCH ČASECH. VZTAH VYŽADUJE PRAVIDELNÉ ÚSILÍ OBOU PARTNERŮ-

Jako když skvostnou, vonící květinu, kterou jsem si přinesl domů, ale nezalíval jsem ji, jsem ji nechal samotnou mnoha způsoby, aby nakonec uschla v našem vyschlém intimním vztahu.

Už nikdy neudělám to, že budu s ženou, kterou miluji, ale nezvolím si ji každý den. Je to utrpení pro všechny.

Pokud jste ve vztahu, tak vám doporučuji si položit otázku: “Proč jsem dnes se svým partnerem?”

Pokud nemůžete najít uspokojivou odpověď, běžte hlouběji a najděte ji. Může to být tak jednoduché, že najdete pravdu vašeho srdce, “Já prostě chci”. Pokud nemůžete najít dnes odpověď, zeptejte se zítra znovu. Všichni máme dny, kdy jsme od svého srdce odpojení.

Pokud to ale bude mnoho dní a nebudete moc najít odpověď, proč jste s vaším partnerem a váš vztah je naplněn stresem, nechte je jít. Vytvořte prostor pro dalšího člověka, aby se ukázal a viděl je v novém světle a dovolte jejich srdcím, aby si vaše bývalého partnera volili každý den.

Vaši milování si to zaslouží. A vy také… Vybírejte moudře.

 

Napsal Bryan Reeves, přeložili Jiří a Lucy Majkus (zakladatelé portálu www.HarmonickyVztah.cz)

Článek je možné v nekomerční podobě šířit dál v nezměněné podobě včetně této poznámky a odkazem www.HarmonickyVztah.cz a všemi dalšími odkazy uvedenými v tomto článku.

Zdroj: https://bryanreeves.com/choose-her-everyday-or-leave-her/

Follow by Email
YouTube
Instagram