Muž nedůvěřuje citu v tom smyslu, že by cit měl být to jediné, díky čemu pozná, že je to ta “pravá” a že něco jako dvojplameny vůbec existuje. Zatímco žena ví na 100 %, že jí city neklamou, protože důvěřuje své intuici, muže to ještě více znervózňuje: jak má důvěřovat ženě, která si je jistá svými city jen proto, že to tak cítí, aniž by vůbec použila logiku, obzvlášť když logika říká, že se sotva znají? Není tedy zas tak těžké pochopit, proč muž často dojde k závěru, že ženu do vztahu žene zoufalost, neboť není vidět žádný jiný logický důvod či důkaz, proč by ho chtěla, kromě citu, který muž nepovažuje za relevantní. A proto se muž dává na útěk: protože si onu rychlou schopnost ženy milovat otevřeně a bez zábran z celého srdce vysvětluje jako bezhlavost, jako potřebu se na něho vázat, jako neschopnost být nezávislá. Myslí si: “Ona je prostě zoufalá, když si myslí, že jsem ten pravý, protože k tomu, aby si to myslela nemá vůbec žádný rozumný důkaz. Chce po mě, abych naplnil její bezednou studnu potřeb, a tomuto jejímu očekávání prostě nejsem schopen vyhovět”. A proto utíká.

A protože se muž zdá být tolik pomalý v tom, než pochopí, jak významné spojení mezi dvojplameny je, ujímá se často žena vedení a snaží se muže k tomuto pochopení přimět. Což má za následek ještě větší úprk muže, protože cítí, že ho chce žena ovládat a manipulovat. Ženina schopnost a přirozená vlastnost “pečovat” se snadno mění v příliš mateřské chování vůči muži, který se tím cítí zbaven mužnosti. To je další důvod, proč se v její přítomnosti necítí dobře a vyhýbá se její blízkosti.

On jednoduše potřebuje prostor, aby si sám uvědomil, co pro něho toto pouto znamená, aniž by do něho byl vnucen, protože jakákoliv násilná snaha toto pochopení uspíšit nikdy nefunguje, naopak působí tak, že žena vypadá zoufalá, i když ve skutečnosti možná není. Úkolem ženy není přimět muže “pochopit”. On se k tomu dopracuje svým vlastním tempem, až bude připravený. JEDNOU k tomu dojde, protože v běhu na dlouhou trať nikdy nemůže vyhrát ego nad duší. PRAVDA vyjde najevo, ale až přijde čas. Buďte trpěliví a věřte, že všechno má své božské načasování.

Autor článku: Kathleen
Přeložila: Eidheann

Převzato z: http://www.twinflamerunner.com/
Zdroj: http://divine-love.quicksnake.cz/

Follow by Email
YouTube
Instagram